woensdag 17 juli 2024
28 C
Paramaribo
21.3 C
Amsterdam
5
(1)

Achttien vrouwen uit Moengo behalen SAO certificaat textiele werkvormen

lees ook ...

Man aangehouden met 4,3 kilogram cocaine op luchthaven Surin...

Een man is onlangs met 4,3 kilogram cocaïne in zijn koffer aangehouden. De aanhouding heeft plaatsgevonden op de Johan Adolf Pengel Luchthaven op Zanderij. Het Bestrijding Internationale Drugsteam ...

Onlangs ontvingen achttien vrouwen uit Moengo en omliggende gebieden een certificaat voor het succesvol voltooien van de vaktraining Textiele Werkvormen, georganiseerd door de Stichting Arbeidsmobilisatie en Ontwikkeling (SAO). De training, gericht op het vervaardigen van (hoes)lakens, kussenslopen en handtassen, werd verzorgd door stichting B’Art, Culture & Sport Empowerment in samenwerking met SAO en het Bureau Gemeenschapsprojecten van het ministerie van Financiën en Planning.

De drie maanden durende cursus omvatte een diverse groep, waaronder mensen met een beperking. Minister Steven Mac Andrew, die speciaal naar Moengo was gereisd voor deze gelegenheid, benadrukte in zijn toespraak het belang van training voor de ontwikkeling van zowel de cursisten als Moengo, Marowijne en Suriname als geheel.

Hij onderstreepte dat duurzame ontwikkeling investeringen in de burgers van het land vereist en verwees naar het recent gelanceerde project Wroko Fu Mek Moni in Coronie. Dit project voorziet in kosteloze vaktrainingen door SAO voor burgers op nationaal niveau, waarbij de trainingsbehoefte per district zal worden vastgesteld in samenwerking met de districtscommissariaten.

Minister Mac Andrew benadrukte dat deelnemers aan de vaktrainingen alleen inzet en moeite nodig hebben. Hij prees de inzet van de cursisten in de afgelopen drie maanden en moedigde hen aan om zich verder te scholen in het vak Textiele Werkvormen, waarbij ze met succes als werknemer of ondernemer kunnen doorbreken. Na de training krijgen de cursisten een ondernemerschapstraining aangeboden, waardoor ze de nodige kennis kunnen verwerven om als zelfstandige ondernemers aan de slag te gaan.

De minister suggereerde ook dat de cursisten, indien gewenst, een training kunnen volgen in coöperatiewezen van de Raad van Coöperatiewezen (RACO), een werkarm van AWJ. Dit zou hen in staat stellen om in de toekomst gezamenlijk economische activiteiten te ontplooien als ondernemers.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameAchttien vrouwen uit Moengo behalen SAO certificaat textiele werkvormen