vrijdag 31 maart 2023
30 C
Paramaribo
10 C
Amsterdam
0
(0)

Achterstanden wegwerken, vóór uitbetaling verhoogde AKB

lees ook ...

President Santokhi stelt werkgroepen in voor ontwikkeling va...

President Chandrikapersad Santokhi heeft werkgroepen geïnstalleerd voor de ontwikkeling van de gebieden Para, Commewijne en Creola & omgeving. Deze gebieden hebben decennialang te kampen gehad met...

Het goedgekeurde  bedrag voor de Algemene Kinderbijslag (AKB) wordt pas uitbetaald als het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo) de achterstanden over 2019 en 2020 heeft ingehaald, zegt minister Uraiqit Ramsaran aan de pers. Het doel van het ministerie is om vóór eind van dit jaar dit plan te realiseren. In juni is de AKB verhoogd van SRD 75,- naar SRD 125,- per kind.

Er is in de districten Wanica, Para en enkele dorpen in Sipaliwini een achterstand in de uitbetaling. De Sozavo bewindsman zegt dat de verhoogde bedragen vaststaan. “Woord is woord, we hebben het volk beloofd dat het bedrag verhoogd zal worden en ze zullen het geld ook krijgen. Alleen verschilt de ingangsdatum. Dit vanwege het feit dat de achterstanden eerst ingelopen moeten worden. Elke Surinamer moet kunnen krijgen waar die recht op heeft,” aldus de minister.

Minister van Financiën en Planning, Armand Achaibersing, had vorig jaar meegedeeld, dat de AKB aangepast zou worden. Hiermee wil men sociaal zwakkeren tegemoet komen. De kinderbijslag is nu SRD 75,- per kind. Ouders kunnen maximaal voor vier kinderen kinderbijslag ontvangen.

Ramsaran zegt, dat hij bij zijn aantreden een achterstand aantrof, die terugliep tot 2019. “Het ministerie heeft deze achterstanden van AKB geïnventariseerd, waardoor de gelden over 2019 en 2020 kunnen worden uitbetaald. Het bedrag dat uit de achterstand uitgekeerd wordt, is het oude AKB-bedrag van SRD 50,- per kind per maand en vanaf juni 2021 wordt een bedrag van SRD 125,- per kind uitgekeerd,” volgens Ramsaran.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameAchterstanden wegwerken, vóór uitbetaling verhoogde AKB