maandag 15 april 2024
31 C
Paramaribo
5.9 C
Amsterdam
0
(0)

Achterstallige sociale uitkeringen worden eindelijk uitbetaald

lees ook ...

President Santokhi versterkt banden met China tijdens staats...

President Chandrikapersad Santokhi werd met een ceremoniële ontvangst verwelkomd door president Xi Jinping van de Volksrepubliek China. De ontmoeting vond plaats op 12 april 2024 bij de oostelijke ing...

Personen die recht hebben op sociale uitkeringen mogen opgelucht ademhalen, want de achterstallige bedragen worden eindelijk uitbetaald. Vooral de bewoners van het district Brokopondo kunnen blij zijn, want zij zijn nu aan de beurt. Het gaat om uitbetalingen van Algemene Kinderbijslag (AKB) en financiële bijstand zwakke huishoudens en mensen met een beperking.

Bij de uitbetaling waren aanwezig de minister van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo) Uraiqit Ramsaran, de coördinator Afdeling Administratie Uitbetaling Sociale Voorziening (AUSV) Ruchama Pinas-Aida, districtscommissaris van Brokopondo Ludwig Mendelzoon en DNA-lid Fogatie Aserie. In 2021 was het ministerie al begonnen met de uitbetalingen van de verschillende achterstanden, zoals eerder gesteld in De Nationale Assemblee. Ook de minister is blij dat de achterstanden vanaf 2019 worden ingelopen.

De afgelopen periode heeft de vicepresident Ronnie Brunswijk een oriëntatiebezoek gebracht aan de getroffen gebieden door wateroverlast. Hij heeft extra aandacht gevraagd voor het uitbetalen van de achterstanden en heeft vanaf het aantreden van de regering-Santokhi persoonlijk getrokken om de achterstanden te doen uitbetalen.

Zo werd de achterstand van Brokopondo de sociale bijstand voor zwakke huishoudens en mensen met een beperking vanaf 2019 meteen uitbetaald. Hiernaast werd ook AKB van het jaar 2019, 2020 en 2021, het eerste halfjaar, afgerekend. Sozavo heeft de achterstanden geïnventariseerd, waarbij is gebleken dat het ministerie voor het jaar 2019 als 2020 een achterstand had welke zij, vanaf het aantreden van de nieuwe regering, moest inhalen.

Het achterstandsbedrag dat uitgekeerd wordt, is het oud AKB bedrag van SRD 50 maandelijks per kind. In november en december 2020 bedraagt de verhoging SRD 75 en vanaf juni 2021 wordt een bedrag van SRD 125 per kind uitgekeerd.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameAchterstallige sociale uitkeringen worden eindelijk uitbetaald