Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Acht rijbewijzen van hardrijders ingevorderd

Geplaatst

op

door

De Motor Surveillance Dienst (MSD) heeft in de periode 8 tot en met 14 september 429 verkeersdeelnemers beboet. Verder zijn er acht rijbewijzen van hardrijders ingevorderd. De boetes die het meest zijn uitgeschreven zijn rijden zonder rijbewijs, rijden zonder dat het voertuig is verzekerd, overschrijding van de maximumsnelheid en rijden door het rode verkeerslicht. Het niet herkeuren van de rij- of voertuigen, handmatig telefoneren, rijden zonder veiligheidsgordel om en het negeren van het verbod links of rechts afslaan behoren ook tot de verkeersovertredingen, meldt de afdeling Public Relations van de politie.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Suriname

Europol: Elizabeth Dizon ook veroordeeld voor drugsmokkel naar Suriname en Nederland

Geplaatst

op

door

De door Nederland gezochte Elizabeth Dizon Honrada staat ook op de opsporingslijst van Europol. De 57-jarige Filipijnse is tot vijf jaar cel veroordeeld voor het smokkelen van tientallen kilo’s cocaïne tussen Suriname en Nederland.

De naam van Elizabeth verscheen op een onlangs door Europol gepubliceerde Most Wanted-lijst van criminele vrouwen. Onder het motto ’Crime has no gender’ (’Criminaliteit heeft geen geslacht’).

Ook een van de meest gezochte criminele vrouwen in Europa is gepakt in het Duitse Wuppertal. Het gaat om een 44-jarige Poolse die in haar vaderland was veroordeeld tot 25 jaar cel voor de moord op haar echtgenoot. Volgens de rechtbank had Dorota Kaźmierska haar man geëxecuteerd. In 2013 wist ze uit de gevangenis te ontsnappen. Tot dinsdag bleef zij spoorloos. Ze werd opgepakt nadat een getuige zich had gemeld na een oproep op de televisie. Die had de vrouw herkend. Ze leefde jarenlang onder valse naam in de stad in de deelstaat Noordrijn-Westfalen.

De vrouw werd door de politieorganisatie Europol als een van meest gezochte vrouwen bestempeld. Ze wordt uitgeleverd aan Polen.

Lees verder

Suriname

Inbreng gemeenschap belangrijk voor succes projecten RGB

Geplaatst

op

door

De inbreng van de gemeenschap is onmisbaar voor het succes dat het ministerie van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB) beoogt met het uitreiken van bereidverklaringen en grondbeschikkingen. Dit stelt RGB-minister Lekhram Soerdjan. De bewindsman overhandigde samen met districtscommissaris Sarwankoemar Ramai ruim 200 bereidverklaring aan bewoners van het ressort Calcutta, Saramacca voor een kavel op het Nishaan 2 project.

Volgens de bewindsman lijkt het soms erop alsof er alleen wordt gekeken naar de overheid en het ministerie. “Maar de inbreng van de gemeenschap, degene die in aanmerking komt en alle anderen uit die gemeenschap moeten ervoor zorgen dat projecten succesvol kunnen worden afgerond”, aldus minister Soerdjan. Hij riep daarom de burgervader van Saramacca op om samen met het team dat heeft gewerkt aan het afronden van het Nishaan 2 project alert te blijven en dit gezamenlijk tot een succes te maken.

Minister Soerdjan bevestigt dat ook voor bestaande projecten in overige districten het proces zal worden ingezet of gefinaliseerd. “We zijn er dagelijks mee bezig, maar het is begrijpelijk dat we in korte tijd niet alles in een keer zullen kunnen aanpakken”, aldus de RGB-minister. Hij zegt dat er in principe wordt gewerkt aan het oppakken en finaliseren van projecten die om welke reden dan ook zijn blijven liggen. Ook zullen nieuwe projecten worden geïnitieerd. Minister Soerdjan benadrukte dat de behoefte er zeker is. “We kennen de vraag vanuit de gemeenschap”, zegt de bewindsman. Volgens hem wil zijn ministerie geen halve dingen doen, maar samen met de gemeenschap goede projecten neerzetten.

De bewindsman legt uit dat een kavel krijgen waarvoor je in principe niet hoeft te betalen, een grote voorsprong in bouwplannen betekent. De bereidverklaringen en toewijzingsbeschikkingen zijn volgens hem daarom een extra stimulans voor degenen die in aanmerking komen.

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen

X