Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Acht personen in Suriname positief getest op COVID-19

Geplaatst

op

Corona 4901878 1920

Het aantal personen dat positief is getest met het COVID-19-virus in Suriname bedraagt nu acht. Deze informatie is bijgewerkt op de website die het aantal COVID-19-gevallen bijhoudt.

Eerder vandaag (lokale tijd) was het aantal positief geteste personen nog op zeven. Volgens informatie zou de achtste persoon een diplomaat zijn, die Suriname als standplaats heeft.

Culturu.com

5 Reacties

5
Reageer op dit artikel

1000
Johan

Veel mensen dachten dat corona niet in warme landen voorkwam.dan werd ook gedacht dat het niet voorkwam bij mensen met een donkere huidskleur. Corona is zo besmettelijk als jij maar even niet oplet ben je zo ziek.
Is het wel een griep die is ontstaan of een gemaakte griep? En waarom ontstaan de meeste ziektes in landen waar al eerder ziektes zijn begonnen? Wat is de volgende ziekte en wanneer? Mensen,Armageddon. De geestelijken hebben het er vaak over. Einde van de wereld komt eraan.

Fer

Johan ga ff naar de psychiater.. Donkere mensen niet vatbaar en warme landen gerucht .. Heb je dat gerucht nu net verzonnen om interessant te doen? Lekker mensen bang maken, krijg lekker de corona achterlijke debiel.

R Mac intosch

Ik heb nooit geloofd dat die vrus niet in warme landen voorkomt en niet tegen de warmte kan 26-27 gr,t klopt niet een mens is 36-37 gr en hij leeft in je je gaat eraan dood ,dan zou dat toch niet gebeuren als hij niet tegen de warmte kan, is lariekoek.

Johan

Toch is dat een discussie geweest hun die wel het nieuws volgen dat het een vraag was over warme landen. Boven de 26 graden dat het daar niet voor zou komen. Nu hebben ze corona in riool water ontdekt straks gaat fer denken dat ik weer verzin.volg het nieuws jongetje. . Het word steeds spannender met deze nieuwe long ziekte.en fer alles wat je een ander wenst zal naar jou keren. Jij en he familie

Patrick

Het wapen van Suriname mag niet zo gebruikt wordenAdvertentie

Suriname

Elias: alleen Staatsolie kan beslissen over aardolie gerelateerde aangelegenheden

Geplaatst

op

Naamloos 4

“Alleen Staatsolie kan beslissen over aardolie gerelateerde aangelegenheden. Dat is bij wet geregeld,” zegt Staatsolie-directeur Rudolf Elias. In gesprek met het Nationaal Informatie Instituut ontkracht hij geruchten als zouden er momenteel plannen zijn om de olievoorraden in blok 58 in het Surinaamse kustgebied te verkopen. “De samenleving hoeft zich niet druk te maken over onze olievoorraden. Onze olievoorraden zijn veilig bij Staatsolie. Er is geen enkele behoefte op dit moment om met iemand daarover zaken te doen.”

De bedrijfsleider zegt dat ontzettend veel partijen over de gehele wereld geïnteresseerd zijn in de olievoorraden in het Surinaamse kustgebied, “maar bij Staatsolie vinden zij nul ingang als het gaat om blok 58. We praten niet over blok 58. Wij praten niet eens over het verkopen of partijen die geïnteresseerd zijn”, benadrukt de directeur.

Directeur Elias zegt vervolgens dat er vanuit de wereld ook grote interesse is voor het gebied dat ligt tussen blok 58 en Tamabaredjo. “Daarvoor gaan wij een transparante bieding houden op het moment dat we voldoende informatie hebben.” Hij benadrukt dat President Desiré Bouterse en de President-Commissaris van Staatsolie het eens zijn met de plannen van de Surinaamse oliemaatschappij. De Staatsolie-topman zegt dat recent nog aan een bedrijf is aangegeven dat er niet over blok 58 wordt gesproken. “Over andere gebieden mogen zij meedoen aan een transparante bieding die mogelijk aan het einde van dit jaar zal volgen.”

Lees verder

Suriname

Surinaams alcoholbedrijf schenkt handsanitizers aan Volksgezondheid

Geplaatst

op

1.000 Flessen Handsanitizer Voor Volkgezondheid. Foto Nii

Suriname Alcoholic Beverages (SAB) heeft aan het ministerie van Volksgezondheid een donatie gedaan van haar nieuwste product ‘Handpalm’. Het gaat om een handsanitizer, die binnenkort op de markt wordt gebracht.

In verband met de bestrijding van de COVID-19-pandemie, mocht minister Antoine Elias van Volksgezondheid 1.000 handsanitizers in ontvangst nemen. Deze zijn overhandigd door SAB-directeur Steven Ma Ajong, meldt het Nationaal Informatie Instituut (NII).

Volgens de SAB-directeur wil het bedrijf als nationale producent tijdens deze COVID-19-pandemie, ook een bijdrage leveren. Daarom is ervoor gekozen om handsanitizers te ontwikkelen, die voor 70 procent uit alcohol bestaan.

Verder gaf hij aan, dat de schenking slechts een eerste aanzet is. Samen met andere bedrijven zal worden nagegaan hoe er kan worden ingespeeld op de behoefte aan handsanitizers.  Hij vindt dat, ook na de COVID-19-pandemie, handsanitizers van cruciaal belang zullen zijn.

Minister Elias is het Surinaamse alcoholbedrijf heel dankbaar voor de geste. “Ik mag u ten zeerste prijzen. In moeilijke tijden creatief en innovatief bezig zijn”, zei de minister.  De bewindsman was onder de indruk dat een eigen Surinaams bedrijf dat gericht is op het produceren van alcohol, tijdens deze COVID-19-pandemie overgaat tot het produceren van handsanitizers.

Culturu.com

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen