zaterdag 20 april 2024
30 C
Paramaribo
6.9 C
Amsterdam
0
(0)

Acht bewoners uit Commewijne krijgen na 30 jaar grondpapieren

lees ook ...

Surinaamse teams strijden in Nederlandse voedselsystemenweds...

De Wageningen Universiteit en Research (WUR) heeft de 18 teams bekendgemaakt die zijn geselecteerd om deel te nemen aan de finale van de Food Systems Innovation Challenge in Wageningen. Deze competiti...

Een groep van acht personen woonachtig te Nieuw-Amsterdam in het district Commewijne, beschikt nu officieel over de bereidverklaring van het perceel, waarop zij ruim 30 jaar woonachtig zijn. Hiermee is een deel van de onzekerheid van deze groep weggemaakt. De overhandiging van de bereidverklaringen is gedaan door vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk, op zijn kabinet.

De ministers van Grondbeleid en Bosbeheer (GBB) Dinotha Vorswijk en van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS) Gracia Emanuel waren ook bij dit heugelijk gebeuren aanwezig. In het voortraject van deze toewijzing is op verzoek van Priscilla Dawsa de aanvraag gedaan en na gedegen onderzoek is door de ROS-minister Emanuel, geen bezwaar getekend. Dit, tot grote blijdschap en opluchting van de mensen.

De eerste bereidverklaring werd uit handen van vp Brunswijk uitgereikt aan Herman Monsels, gevolgd door de andere zeven belanghebbenden. Brunswijk heeft de hoop uitgesproken dat de groep spoedig de nodige stappen zal ondernemen om volledig over hun percelen te beschikken.

Zeer tevreden hebben ze hun dankbaarheid geuit aan allen die werk hebben verzet om dit voor hen mogelijk te maken.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameAcht bewoners uit Commewijne krijgen na 30 jaar grondpapieren