woensdag 10 augustus 2022
32.6 C
Paramaribo
27.7 C
Amsterdam
4.3
(3)

Achaibersing niet onder indruk van dreigende taal Brunswijk

lees ook ...

Social Army benadert regering om bouwkavels voor haar leden

De Stichting Social Army werd in 2019 opgericht en doet sociale projecten in de samenleving sinds 2019. In 2019 deden ze alleen al 19 projecten. De stichting bestaat geheel uit jongeren. De projecten ...

Vicepresident Ronnie Brunswijk heeft kortgeleden  zijn misnoegen geuit over de uitvoering van raadsbesluiten. Hij dreigde te stoppen met de goedkeuring van raadsbesluiten, als de minister  van Financiën en Planning Armand Achaibersing geen autorisatie geeft voor deze zaken. Brunswijk vindt dat de uitvoering van de besluiten op zich laat wachten, omdat Financiën de middelen niet vrijmaakt door niet te autoriseren.

Achaibersing wijst erop dat voor autorisatie de juiste procedures gevolgd dienen te worden. Zelfs als hij in de vergadering vóór een raadsvoorstel stemt, zal de procedure daarna opgevolgd moeten worden. De uitvoering van een raadsbesluit begint volgens de minister pas na de RvM. ‘Pas na de goedkeuring beginnen de procedures te lopen. De nodige stukken worden ingediend en beoordeeld waarna een reçu tot stand komt’. Wanneer de stukken in orde zijn, wordt er geautoriseerd.

‘Als men wenst dat ik autoriseer zonder dat de stukken in orde zijn, is men aan het verkeerde adres bij mij. Ik ben iemand van procedures. En als die procedures niet juist gevolgd worden, ga ik niet autoriseren. Zo simpel ligt dat. En wie zich daarmee niet kan verenigen, moet maar gaan kijken of zij hun werk beter en correct kunnen uitvoeren’, aldus de bewindsman.

Het lijkt volgens Achaibersing erop  dat de procedure niet bij alle actoren bekend is. Hij  heeft daarom in dit verband de procedure op papier gezet en gedeeld met de collega-ministers, de vicepresident en overige ambtenaren.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameAchaibersing niet onder indruk van dreigende taal Brunswijk