woensdag 29 mei 2024
33 C
Paramaribo
16.6 C
Amsterdam
0
(0)

Achaibersing: “Meest pijnlijke maatregelen al doorgevoerd in Suriname”

lees ook ...

VHP opent eerste Orange meeting point in Wanica

De Vooruitstrevende Hervormingspartij (VHP) heeft in het ressort Saramaccapolder, district Wanica, haar eerste Orange Meeting Point geopend. Dit vond plaats op 26 mei, een dag na de start van de verki...

De regering zal zeker nog enkele maatregelen moeten nemen om de economie te herstellen. Volgens minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft de regering de meest pijnlijke maatregelen al doorgevoerd. De staat zal met de aanpassing van de belastingwetten, waarbij de belastingvrije grens is verruimd, op jaarbasis ongeveer SRD 400 miljoen aan inkomsten derven. Dit bedrag moet volgens de bewindsman terugverdiend worden. Volgens hem zijn deskundigen al bezig na te gaan hoe dit gat te dichten.

Er zijn al meevallers in kaart gebracht om dit gat te dichten, beweert de bewindsman. Achaibersing benadrukt dat de regering nog niet klaar is met het treffen van maatregelen. “Het zal niet zo zijn zoals in 2020 en 2021 het geval is geweest, dat we echt heel diep gaan moeten snijden. Die fase hebben we al gehad en we gaan nu in een groeifase in de economie,” beweert hij.

Er zijn intussen al verschillende verhogingen geweest sinds het aantreden van deze regering. De brandstofprijzen zijn verschillende keren aangepast, de nutsvoorzieningen zijn verhoogd en de koers is ook aangepast. Volgens de minister is het de regering-Santokhi door prudent beleid gelukt om binnen een paar jaar over te stappen naar de groeifase. Er wordt volgens Achaibersing nu gewerkt aan verdere stabilisatie van de valutakoers. Een van de strategieën hiervoor is het afromen van de overtollige Surinaamse Dollars (SRD’s) die in omloop zijn.

De invoering van korte termijndeposito’s moet in deze helpen. Het is een economisch model om de inflatie te beteugelen. Hoewel zaken nog niet naar tevredenheid verlopen, benadrukt Achaibersing dat het een stap in de goede richting is.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameAchaibersing: "Meest pijnlijke maatregelen al doorgevoerd in Suriname"