donderdag 30 maart 2023
30 C
Paramaribo
11.1 C
Amsterdam
0
(0)

Achaibersing: “Meest pijnlijke maatregelen al doorgevoerd in Suriname”

lees ook ...

Foodbasketproject: Duurzame oplossing voor armoedebestrijdin...

Julio Bikharie en Wayne Telgt hebben donderdag een ontmoeting gehad met president Chandrikapersad Santokhi om te bespreken hoe armoede in de samenleving aangepakt kan worden. Tijdens de bespreking hee...

De regering zal zeker nog enkele maatregelen moeten nemen om de economie te herstellen. Volgens minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft de regering de meest pijnlijke maatregelen al doorgevoerd. De staat zal met de aanpassing van de belastingwetten, waarbij de belastingvrije grens is verruimd, op jaarbasis ongeveer SRD 400 miljoen aan inkomsten derven. Dit bedrag moet volgens de bewindsman terugverdiend worden. Volgens hem zijn deskundigen al bezig na te gaan hoe dit gat te dichten.

Er zijn al meevallers in kaart gebracht om dit gat te dichten, beweert de bewindsman. Achaibersing benadrukt dat de regering nog niet klaar is met het treffen van maatregelen. “Het zal niet zo zijn zoals in 2020 en 2021 het geval is geweest, dat we echt heel diep gaan moeten snijden. Die fase hebben we al gehad en we gaan nu in een groeifase in de economie,” beweert hij.

Er zijn intussen al verschillende verhogingen geweest sinds het aantreden van deze regering. De brandstofprijzen zijn verschillende keren aangepast, de nutsvoorzieningen zijn verhoogd en de koers is ook aangepast. Volgens de minister is het de regering-Santokhi door prudent beleid gelukt om binnen een paar jaar over te stappen naar de groeifase. Er wordt volgens Achaibersing nu gewerkt aan verdere stabilisatie van de valutakoers. Een van de strategieën hiervoor is het afromen van de overtollige Surinaamse Dollars (SRD’s) die in omloop zijn.

De invoering van korte termijndeposito’s moet in deze helpen. Het is een economisch model om de inflatie te beteugelen. Hoewel zaken nog niet naar tevredenheid verlopen, benadrukt Achaibersing dat het een stap in de goede richting is.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameAchaibersing: "Meest pijnlijke maatregelen al doorgevoerd in Suriname"