donderdag 22 februari 2024
29.3 C
Paramaribo
8.8 C
Amsterdam
5
(1)

Achaibersing houdt vast aan invoering BTW per 1 juli

lees ook ...

Jongen vermist na zwemincident bij goudveld in Nieuw Koffiek...

Tijdens een zwemincident bij een goudveld in Nieuw Koffiekamp verdween RN (16) in de diepte. Er wordt gevreesd dat hij verdronken is. Ondanks zoekacties tot gisteravond, bleef het gewenste resultaa...

Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning houdt er vast aan om de belasting toegevoegde waarde (BTW) per 1 juli in te voeren. De minister zei er geloof in te hebben dat dit gebeurt. Daarom wordt er hard aan getrokken om de invoeringsdatum van 1 juli te halen. De functionaris gaf verder aan dat ook de aanpassing van andere wetten zoals de loonbelasting rond moet zijn.

Intussen is er een nieuwe bankwet gestuurd naar De Nationale Assemblee (DNA). “Wij hebben van diverse actoren input gehad die wij nog aan het bestuderen zijn. Er kunnen dus mogelijk tijdens de behandelingen van de wet in het hoogste college van staat nog wijzigingen worden voorgesteld door de regering”, zei minister Achaibersing tijdens een regeringspersconferentie.

Uitbreiding sociaal programma
De topman op financiën is ook ingegaan op de uitbreiding van het sociaal programma. De regering heeft eerder al bekendgemaakt dat na breedvoerige evaluatie de bijstelling van het sociaal vangnet tot stand is gekomen. Dit houdt in dat een drietal uitkeringen per 1 maart 2022 worden verhoogd.

De Algemene Oudedagsvoorziening (AOV) wordt bijgesteld van SRD 1000 naar SRD 1250. De mensen met een beperking zullen nu in plaats van SRD 750, SRD 1750 ontvangen.

Verder is de ondersteuning voor de zwakke financiële huishoudens, bijgesteld van SRD 1000 naar SRD 1250. Het gaat in deze om maandelijkse uitkeringen. Deze verhogingen zijn meer dan de inflatie. Minister Achaibersing heeft aangegeven, dat er tot nu toe 8500 huishoudens zijn geïdentificeerd om in aanmerking te komen voor de uitkering van zwakke financiële huishoudens.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameAchaibersing houdt vast aan invoering BTW per 1 juli