donderdag 8 december 2022
30.2 C
Paramaribo
2.4 C
Amsterdam
3
(1)

Achaibersing heeft niets te verbergen

lees ook ...

Cambiel favors a domestic pricing structure

Marinus Cambiel, vice-chairman of the ABOP, demands that the government create a pricing structure for the home market. Cambiel asserts that this should guarantee reasonably priced goods and services ...

Minister Armand Achaibersing van Financiën & Planning zegt desgevraagd aan de pers, dat hij niets te verbergen heeft over de stukken, die NDP-fractieleider Rabin Parmessar maandag heeft overhandigd aan de leiding van De Nationale Assemblee. Het NDP-assembleelid heeft uittreksels van de Kamer van Koophandel en Fabrieken(KKF) overlegd, die bewijzen dat enkele ministers in raden van commissarisen en besturen van stichtingen zitten.

Achaibersing heeft een brief, waaruit blijkt dat hij geen lidmaatschap meer heeft van Varossieau. Het bedrijf blijkt verzuimd te hebben, om hem uit het register van KKF te schrijven. Het bedrijf heeft zijn verontschuldiging aangeboden. Hetzelfde is gebeurd bij   Prestige NV, een dochteronderneming van Twinn hotels. NV United Business House blijkt vanaf 2015 geen activiteiten meer te ontplooien. Dit staat ook op het uittreksel.

Stichting Radjkali en Bansradj, zijn van de ouders van Achaibersing. De nog levende kinderen hebben het ouderlijk huis in een stichting  geplaatst, en zitten allen in het bestuur. Dit is om een boedelprobleem in de toekomst te vermijden, verklaart de bewindsman.

In 2003 heeft de minister een terrein op Saramacca gekocht onder de stichting Risio. “Het is algemeen bekend dat ik een stukje terrein en huisje op Saramacca heb” zegt hij. Via Stichting Golden Vision, heeft Achaibersing in 2012 een perceel gekocht en een huis gebouwd. “Maar belangrijk is dat in alle uittreksels van de stichtingen staat: Elke activiteit gericht op het behalen van winst is uitgesloten. De zaken die ik bezit,  daar heb ik hard voor gewerkt. Dus ik schaam mij daar totaal niet voor, integendeel, ik ben er trots op. Ik maak niet wereldkundig wat ik bezit maar ik doe er ook niet geheimzinnig over”, maakt de bewindsman duidelijk. Hij is van plan donderdag in te gaan op deze kwestie in De Nationale Assemblee.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameAchaibersing heeft niets te verbergen