maandag 30 januari 2023
23.3 C
Paramaribo
7.6 C
Amsterdam
0
(0)

Achaibersing brengt aankoop van vliegtuig via SPSB aan het licht

lees ook ...

Supermarkten moeten 22.00 uur sluiten en bars 23.00 uur

Politiefunctionarissen worden bij het uitoefenen van hun werkzaamheden geconfronteerd met verschillende zaken, die hun optreden bemoeilijken. In collectief verband hebben de districtscommissarissen (d...

Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft tijdens de assembleevergadering van dinsdag verklaart, dat er een aankoop bestaat van een Cessna C206 vliegtuig door de vorige regering. Volgens zijn informatie is het  toestel dat zes personen kan vervoeren, betaald met gelden van  het ministerie van Financiën op een rekening bij het Surinaamse Postspaarbank(SPSB).

De bewindsman beschikte over een brief, die gericht was aan Ginmardo Kromosoeto. De afzender van de brief heeft hij niet onthuld. Deze briefschrijver heeft  de ex-directeur van de SPSB een offerte doen toekomen, voor de aankoop van het vliegtuig, en vermeldt dat deze zaak besproken is met ex-president Desi Bouterse. Verder is er een breakdown van de kosten te vinden in het schrijven. Het vliegtuig is in juni 2017 gekocht  voor US. 443.685,- en betaald vanuit de rekening van het ministerie van Financiën bij deze bank.

Enkele dagen terug is er geld teruggestort op de rekening van het ministerie bij deze bank. Men vermoedt dat dit gebeurd, omdat er onderzoek gaande is. Op 15 maart is er US.150.000.- teruggestort. Kort daarna was er nog een storting van US.30.000.-

Achaibersing heeft niet vermeld wie de aankoop heeft gedaan, en wat de bestemming was. Ook andere details ontbraken in de verklaring. Hij heeft het parlement echter meer informatie beloofd over deze zaak,  omdat er onderzoek gaande is.

Deze mededeling heeft stilte gebracht in de zaal. DNA-voorzitter Marinus Bee heeft de gelegenheid gebruikt om de vergadering te verdagen. Asiskumar Gajadien onderstreepte de financiële ravage, waarvoor regering Bouterse-Adhin verantwoordelijk is. Hij zegt dat de werkelijke prijs van het toestel, de helft van het bedrag is. Ook vraagt hij informatie over een vliegtuig, dat gekocht zou zijn voor een dorp, maar nu in particuliere handen is. De assembleeleden Melvin Bouva en Ashwin Adhin(NDP), merkten op dat er geen bewijzen zijn. Bouva vraagt wie de waarde van het toestel heeft vastgesteld. Een vliegtuig dat door de regering is gekocht kan volgens hem onmogelijk in handen zijn van particulieren.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameAchaibersing brengt aankoop van vliegtuig via SPSB aan het licht