maandag 17 juni 2024
28 C
Paramaribo
13.9 C
Amsterdam
4
(1)

Achaibersing blijft op verzoek van president Santokhi nog enkele weken minister

lees ook ...

Voormalige Amerikaanse ambassade wordt Belastingkantoor

Het gebouw waar eerder de Amerikaanse aAmbassade gehuisvest was, wordt gerenoveerd voor de Belastingdienst. Deze renovatie maakt deel uit van het Fiscal Strengthening to Support Economic Growth (FISEG...

De minister van Financiën en Planning, Armand Achaibersing, die op eigen verzoek per 1 september wil aftreden, zal nog voor enkele weken aanblijven. President Chandrikapersad Santokhi, had dinsdag een persoonlijk onderhoud, in openhartige sfeer, met de minister. Het gesprek vond plaats naar aanleiding van de brief die minister Achaibersing begin augustus aan president Santokhi had overhandigd.

In die brief had de minister duidelijk gemaakt aan de president dat hij om persoonlijke redenen zijn portefeuille ter beschikking stelde aan het staatshoofd. Eerder had de president aangegeven, dat de privacy van de minister en zijn familie gerespecteerd moest worden. Santokhi heeft aan de minister kenbaar gemaakt dat hij begrip en respect heeft voor het standpunt.

De president heeft ook aangegeven, dat de minister tot nu toe een belangrijke en substantiële bijdrage heeft geleverd aan de noodzakelijke hervorming van de Surinaamse economie, op weg naar structureel herstel en duurzame ontwikkeling.

In dit verband is van gedachten gewisseld over een aantal belangrijke lopende trajecten waarin het ministerie van Financiën en Planning een cruciale rol vervult. Het gaat in deze met name om de voorbereiding en afronding van de Begroting 2023, de goedkeuring van het btw-project, het hervormingstraject onder een IMF gestuurd programma en de lopende herschikkingsonderhandelingen met commerciële en bilaterale crediteuren.

Op basis van deze gedachtegang heeft de president een beroep gedaan op de bewindsman om, in afwachting van het identificeren van een geschikte opvolger en een passende overdracht, nog enkele weken aan te blijven als verantwoordelijke beleidsautoriteit op het ministerie van Financiën en Planning. De president gaf ook aan dat zoveel als mogelijk rekening gehouden zal worden met de persoonlijke omstandigheden van de minister.

Minister Achaibersing is bereid mee te werken aan het verzoek van de president en heeft toegezegd nog enkele weken zijn directe bijdrage te zullen blijven leveren, en daarmee de president de gelegenheid te geven een passende opvolger te identificeren.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameAchaibersing blijft op verzoek van president Santokhi nog enkele weken minister