zaterdag 9 december 2023
29.9 C
Paramaribo
7.5 C
Amsterdam
0
(0)

Accreditering masteropleiding Surinaams recht: mijlpaal voor juridisch onderwijs

lees ook ...

Betheljada roept op tot blijvende steun kinderen met meervou...

Ter gelegenheid van de Internationale Dag van de Rechten van het Kind op 20 november 2023 heeft de directeur van Jeugdzaken op het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid & Jeugdzaken (AWJ), Genti ...

Recentelijk heeft de Masteropleiding Surinaams Recht (MSR) aan de Faculteit der Juridische Wetenschappen van de Anton de Kom Universiteit (AdeKUS) een belangrijke mijlpaal bereikt door accreditatie te verkrijgen van het Nationaal Orgaan voor Accreditatie (NOVA). Deze accreditatie markeert een significante prestatie voor de faculteit, aangezien het de eerste keer is dat een dergelijke erkenning is behaald.

Accreditatieproces

Accreditatie is verkregen na een grondige beoordeling door een extern panel, dat heeft vastgesteld of de Masteropleiding Surinaams Recht voldoet aan de NOVA-standaarden die zijn afgestemd op internationale verwachtingen voor opleidingen in het hoger onderwijs. Deze accreditatie bevestigt de toewijding van de universiteit aan kwaliteit en voldoet aan de internationale normen voor hoger onderwijs.

Overzicht van de Masteropleiding Surinaams Recht: De MSR is in 2010 gestart en heeft sindsdien 277 afgestudeerden voortgebracht, die bijdragen aan de samenleving. Als vervolgopleiding op de bacheloropleiding Rechtswetenschap biedt de MSR verdieping in het recht, evenals de ontwikkeling van academische, onderzoeks- en juridische vaardigheden. De opleiding is ontworpen om toonaangevend te zijn op het gebied van het Surinaams recht en haar ontwikkelingen.

Studieprogramma

Het studieprogramma van de masteropleiding is opgedeeld in vier clusters, namelijk de wetenschappelijke en maatschappelijke context van het recht, wetenschappelijk onderzoek, verplichte kernvakken, en specialistische vakken van een afstudeervariant. Hierbij wordt aandacht besteed aan zowel de theoretische als praktische aspecten van het Surinaams recht. De masteropleiding geeft samen met het bachelorprogramma Rechtswetenschap civiel effect.

Docenten en Internationale Betrekkingen

De studenten worden onderwezen door lokale docenten, die veelal gepromoveerd zijn, promotieonderzoek doen of ruime ervaring hebben in de rechtspraktijk, evenals door internationale docenten. Dit zorgt voor een brede en internationaal georiënteerde onderwijservaring.

De MSR bereidt wetenschappelijk ingestelde juristen voor op zowel de publieke als de private sector in Suriname, biedt een solide basis voor verdere specialisatie in togaberoepen, en opent de deur naar een PhD-traject.

De accreditatie van de Masteropleiding Surinaams Recht aan de AdeKUS is niet alleen een erkenning van de kwaliteit van het programma maar versterkt ook de positie van de universiteit als een vooraanstaande instelling voor juridisch onderwijs in Suriname. De opleiding blijft een cruciale rol spelen in het opleiden van hooggekwalificeerde juridische professionals en draagt bij aan de verdere ontwikkeling van het Surinaams recht.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameAccreditering masteropleiding Surinaams recht: mijlpaal voor juridisch onderwijs