zaterdag 10 juni 2023
25.5 C
Paramaribo
17.8 C
Amsterdam
5
(1)

Accountmanager in valutazwendel bij bekende Surinaamse bank

lees ook ...

AdeKUS organiseert conferentie over impact slavernij en cont...

Van 6 tot en met 9 juni organiseert de Anton de Kom Universiteit van Suriname (AdeKUS) de conferentie 'Legacy of Slavery and Indentured Labour (3) and their Impact on Present Societies'. Meer dan 100 ...

Er is veel indicatie dat een accountmanager van een bekende bank in Suriname verantwoordelijk is van een enorme zwendel in valuta. Zij wist dit geruime tijd buiten het zicht van de bank te houden, totdat cliënten niet konden beschikken over hun geld en aangifte hebben gedaan. Volgens bronnen zijn er bewijzen van verdwijning en mishandeling.

De vrouw heeft onlangs verschillende banken benaderd en gevraagd om op een bepaalde rekening een bedrag te storten. Men zou daarvoor beloond worden met een bepaald percentage. Het geld en de cash zouden worden uitbetaald binnen afzienbare tijd. Er is genoeg reden om aan te nemen dat het geld dat zou worden uitbetaald uit duistere bronnen komt. Het gaat hier dus om het witwassen van geld. Op een gegeven momen is de vrouw ‘verdwenen” en met blauwe plekken teruggekeerd volgens bronnen.

De dame heeft haar kundigheid gebruikt om geruime tijd te voorkomen, dat er tekorten zijn ontstaan. Zaken kwamen aan licht toen op onverklaarbare wijze cliënten niet konden beschikken over hun geld. Toen de “benadeelden” niet over hun geld konden beschikken werd de accountmanager ontvoerd en hardhandig aangepakt, getuigen de verdwijning en de blauwe plekken.

Er is nu officieel aangifte gedaan. De zaak is in onderzoek, maar in de gemeenschap is de mofo-koranti bezig met uiteenlopende verhalen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameAccountmanager in valutazwendel bij bekende Surinaamse bank