maandag 27 maart 2023
25 C
Paramaribo
7 C
Amsterdam
0
(0)

Akkoord bereikt tussen bond bestuursdienst en overheid

lees ook ...

Miskin is adamant about giving custom allowances

An agreement has been reached with the Negotiation Team with respect to various unions and the negotiations body of the Government that some government servant allowances will be raised. This relates ...

Er is een akkoord bereikt tussen de Algemene Bond Personeel Regionale Ontwikkeling en de overheid voor het uitbetalen van werknemers bij de bestuursdienst. Bondsvoorzitter Glenn Swamipersad zegt dat de nieuwe loonreeks in oktober uitbetaald zal worden. Vorige week ondersteunden bestuursambtenaren  bij het Kabinet van de Vicepresident  hun bond, omdat ze het wachten moe waren.

Bij het gesprek met het bestuur waren aanwezig de ministers Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking, Gracia Emanuël van Regionale Ontwikkeling & Sport (ROS) en Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken (Biza).

De minister van Financiën & Planning  kon niet aanwezig zijn wegens ziekte. Toch is de toezegging volgens de vakbondsman gedaan. “Minister Ramdin zal in gesprek met zijn collega van Financiën kijken hoe het akkoord uitgevoerd zal worden. Biza heeft zijn werk gedaan en ook ROS heeft zijn werk gedaan om te komen tot een nieuwe loonreeks. Het hangt nu helemaal van de minister van Financiën af om goedkeuring te geven aan het bereikte resultaat”, aldus Swamipersad.

Vorige week is een aantal bestuursambtenaren getogen naar het Kabinet van de Vicepresident om de bond te ondersteunen. De leden waren het wachten om zaken gedaan te krijgen, beu.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameAkkoord bereikt tussen bond bestuursdienst en overheid