woensdag 10 augustus 2022
25.2 C
Paramaribo
17.2 C
Amsterdam
0
(0)

Academisch Ziekenhuis Paramaribo opent Kinder Educatie Unit

lees ook ...

Presidentiële werkgroep voor onderzoek gronduitgiften Sabaku...

President Chandrikrapersad Santokhi heeft de presidentiële werkgroep Onderzoek Sabaku Village geïnstalleerd. Het onderzoek zal gebaseerd zijn op bestuursrechtelijke, procedurele en administratieve zin...

In het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) is de Kinder Educatie Unit geopend. Deze unit is belangrijk en een droom die uitkomt, zegt kinderarts Laurindo Kloof. Als kinderen ziek zijn en in het hospitaal worden opgenomen, is niet leuk. Een ziekenhuisopname voelt vele malen erger aan als er niets te doen is voor het kind.

Hierin is er verandering gekomen, omdat de zieke kinderen tussen vier en zestien jaar weer leren, spelen, lezen en afleiding zoeken in een positieve en gezellige omgeving. Deze speciale unit is gefinancierd door de stichting Belvosur en werd na veertig jaar weer nieuw leven ingeblazen.

Kinderen kunnen er een puzzel maken, lezen of met een professionele pedagogische begeleider zaken leren, legt Kloof uit. De ruimte is binnen enkele maanden operationeel gemaakt, maar is nog lang niet af. “Dit is de eerste stap,” zegt de arts. “We willen de ruimte nog mooier maken, bijvoorbeeld door het plaatsen van nieuwe tegels en een toilettengroep.”

Het idee is ook om een voorbeeldscan te plaatsen, zodat de kinderen alvast spelenderwijs kennis ermee kunnen maken, zodat het niet meer zo beangstigend is als zij er in het echt mee te maken krijgen. Als je een kind kunt geruststellen heb je een grotere kans tot slagen. Minder stress leidt ertoe dat het lichaam in staat van rust is en daardoor sneller zal genezen, stelt Kloof.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameAcademisch Ziekenhuis Paramaribo opent Kinder Educatie Unit