woensdag 31 mei 2023
24.4 C
Paramaribo
10.5 C
Amsterdam
5
(1)

Academisch Ziekenhuis Paramaribo krijgt donatie Lions Club

lees ook ...

Staatshoofden vergadering UNASUR in Brazilie

De staatshoofdenvergadering: ‘The Meeting of the Presidents of the Countries of South America’ wordt de komende week Brazilië gehouden. De bijeenkomst is een initiatief van de Braziliaanse president L...

In samenwerking met Lions Club Rotterdam West, Koemar Shipping Nederland, Surinam Shipping, HSDS, Matraxx en andere Lions-vrienden heeft Lions Club Paramaribo Central onlangs diverse goederen op aanvraag gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid en het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP). De kinderafdeling waar patiëntjes met kanker worden behandeld heeft onder andere een koelkast en een koelbox gekregen voor de opslag van chemo voor de behandeling van deze jonge patiëntjes. Deze schenking heeft plaatsgevonden in het kader van International Childhood Cancer Awareness Month.

Verder hebben de Eye Care Center en de afdeling Nierdialyse goederen in ontvangst genomen voor een vlottere dienstverlening. Ook het ministerie van Volksgezondheid is ondersteund met een tablet voor de PR-campagnes. De goederen zijn allen door de Lions beschikbaar gesteld aan minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid.

Hij droeg vervolgens de schenking over aan het AZP en de verschillende afdelingen. “Wij zijn allen bekend met de situatie in de health sector in Suriname en zulks is voor ons en onze partners erg belangrijk om de helpende hand te bieden aan onze fellow citizens in de zieke boeg onder het motto ‘We Serve’, zei Lion Glenn Tewari, president van Lions Club Paramaribo Central.

Ook de kinderkamer van het AZP waar kinderen met kanker worden behandeld, zal door Lions Club Paramaribo Central binnenkort worden gerenoveerd. De Lions maakt zich hard om nog meer goederen te schenken aan de gezondheidssector. Het ‘s Lands Hospitaal ontvangt binnenkort ook een partij goederen in de strijd tegen Covid-19. De Lions heeft in dit ziekenhuis een Covid-triagepoli met thermoscans neergezet ter waarde van minimaal USD 10.000.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameAcademisch Ziekenhuis Paramaribo krijgt donatie Lions Club