donderdag 1 juni 2023
24.4 C
Paramaribo
14.3 C
Amsterdam
5
(1)

ABOP zal Fake News pagina voor de Rechter slepen

lees ook ...

Politie houdt in één maand tijd 388 roadbocks

De politie heeft tussen 17 april en 15 mei jongstleden  landelijk 388 roadblocks gehouden in het kader van de handhaving van de veiligheid. In vier weken tijd zijn er 609 aanhoudingen verricht door de...

De Politieke Partij ABOP die Ronnie Brunswijk als partijleider heeft is, zeer verstoord over een nieuwspagina die ‘FAKE NEWS’ verspreid op slinkse wijze. De manier waarop het gebeurd zou zijn alsof zijzelf van de ABOP zijn en de tegenstanders ervan langs geven maar intussen op slinkse wijze antireclame maken voor de ABOP. De partij pikt dit niet en zegt hen strafrechtelijk te zullen vervolgen. Hieronder de overduidelijk boze Ronnie Brunswijk, partijleider van ABOP en  Vicepresident van de Republiek Suriname.

De beheerders van deze pagina zijn strafrechtelijk aansprakelijk, omdat zij valse en misleidende informatie fabriceren en bewust verspreiden om schade aan de ABOP toe te brengen. De Algemene Bevrijdings- en Ontwikkelings Partij(ABOP) schroomt er niet voor, om gerechtelijke stappen tegen fake nieuwspagina’s, of roddel sites te nemen.

Al geruime tijd proberen de beheerders van de roddelpagina San We Ley So? mensen te overtuigen dat ze een officiële Facebookpagina van de ABOP zijn. 26 februari jongstleden heeft deze roddelpagina uitspraken gedaan alsof zij het Hoofdbestuur van de ABOP vertegenwoordigen. De roddelpagina doet recentelijk vaker uitspraken alsof het officiële ABOP-standpunten zijn. Het doel van deze roddelpagina is om het imago van de ABOP te schaden.

Behalve het nadoen van officiële partij structuren, zien we dat de roddelpagina op slinkse wijze ABOP partij toppers bekladt. Zulke handelingen gaan de partij ABOP niet onopgemerkt voorbij. Aan deze acties worden zeker consequenties verbonden. De ABOP heeft geruime tijd geleden ethical hackers in de hand genomen om te achterhalen wie achter deze pagina staat. De vervolgstap is om aangifte te doen en het Openbaar Ministerie(OM) op de hoogte te stellen van de relevante feiten, zodat de beheerders strafrechtelijk vervolgd worden.

De beheerders van deze pagina zijn strafrechtelijk aansprakelijk, omdat zij valse en misleidende informatie fabriceren en bewust verspreiden om schade aan de ABOP toe te brengen. De ABOP is ook bezig met een onderzoek naar de beheerders van de fake nieuwspagina’s de Waarheid en Purple Power.

Tot zover de de reactie van partijvoorzitter Ronnie Brunswijk op het FAKE news van pagina ‘San we ley so?’

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameABOP zal Fake News pagina voor de Rechter slepen