donderdag 6 oktober 2022
26.1 C
Paramaribo
12.8 C
Amsterdam
0
(0)

ABOP staat klaar voor NOP

lees ook ...

Kolonel Kioe A Sen: veel geld en goudsmokkel uit Suriname

Kolonel Werner Kioe A Sen wil strijden tegen staatsvaluta en goud verlies. "Er wordt veel geld en goud weggesluisd naar het buitenland, onder de radar" zegt kolonel Kioe A Sen, de waarnemend bevelh...

NOP(Nationale Ontwikkelingspartij) en ABOP hebben in juli 2019 een samenwerkingsovereenkomst getekend. NOP heeft in dat verband meegedaan aan de verkiezing van 25 mei 2020. De partij maakte deel uit van ABOP. Hierna zijn volgens Palisie, die nu voorzitter is van de partij, binnen NOP zaken verkeerd gegaan. De vorige voorzitter Melvin Clemens handelde  buiten verwachtingen van de partij. Nu hoopt NOP weer aan tafel te gaan met de ABOP.  

“We hebben iedereen nodig en het moment dat mensen willen praten, staat de deur open,” volgens  Leo Brunswijk hierover.

Volgens Palisie is de samenwerking door interne strubbelingen binnen de NOP niet tot zijn recht gekomen. Nu heeft de partijraad hem als voorzitter gekozen en daarmee volgt hij de ontheven Clemens op. Palisie meldt dat Clemens alleen beslissingen nam, en ondanks een schrijven aan de ABOP om hen op de hoogte te stellen, was er geen reactie van de geel zwarte partij. Het kwam zelfs zo ver dat Clemens door de ABOP werd voorgedragen als districtscommissaris, zonder bemiddeling van NOP. De partij distantieerde zich  van het voornemen van de ABOP, en toen werd Clemens niet meer benoemd. Toch weerhield dit Clemens niet ervan om zich te presenteren als voorzitter van de NOP.

Uiteindelijk werd er een kortgeding aangespannen, en op 26 augustus besliste de rechter dat hij zich niet meer mocht uitgeven als voorzitter van de partij. Ook hiervan heeft de partij de Abop in een schrijven op de hoogte gesteld. Verder hopen zij uitgenodigd te worden voor een gesprek. Men wenst nu te communiceren, maar hij benadrukt dat NOP niet uit is op posities..

Clemens  zegt hoger beroep te hebben aangetekend “Als ik het vonnis in handen heb, zal ik met een verklaring komen”  zegt hij. Hij wenst niet te reageren op de informatie van Palisie, maar volstaat met: “Ze zijn machtszuchtig.”

Abop-woordvoerder Humphrey Dundas zegt dat de partij niet bemoeit met interne aangelegenheden  van de NOP. Hij weet dat er een samenwerkingsovereenkomst is. “Het is afwachten wat er zal gebeuren”. Ook hij zegt dat ABOP openstaat voor gesprek.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameABOP staat klaar voor NOP