vrijdag 19 april 2024
33 C
Paramaribo
8.1 C
Amsterdam
5
(2)

ABOP-secretaris Bee keurt etnische spanningen in Suriname af

lees ook ...

Teleperformance opent derde pand in Suriname

Woensdag jongstleden opende Teleperformance feestelijke een derde pand in Suriname. De plaatselijke vertegenwoordiger van het bedrijf, Norbert van Liemt, verwacht een verdubbeling van arbeidsplaatsen ...

Marinus Bee, secretaris van de ABOP en assembleevoorzitter, heeft moeite met de etnische spanningen in Suriname. Hij keurt deze af.  Saamhorigheid is belangrijk, zei hij zaterdagavond tijdens de online massameeting van zijn partij. De partij heeft op 11 februari haar 32-jarig bestaan herdacht.

Om Suriname uit de crisis te halen is saamhorigheid nodig, gaf de ABOP-topper zijn gehoor mee. Het land bestaat uit diverse etnische groepen en religiën. De ABOP-topper vindt het belangrijk dat de samenleving goed met elkaar omgaat. Volgens hem zijn sommige burgers blij als anderen in problemen zijn. Hij riep de gemeenschap op om elkaar, waar dat nodig is, te ondersteunen. Wat hij erg vindt is dat sommige mensen problemen van anderen vastleggen en delen via sociale media. “Dit is niet goed,” zei hij.

Er moet anders met elkaar geleefd worden. De regering moet het voortouw hierin nemen. Bee deed ook een beroep op religieuze leiders om te helpen om een nieuw Suriname op te bouwen. Suriname is op 25 november 1975 onafhankelijk geworden. Er moet een nieuwe stap gezet worden, meent de ABOP-topper. Er is voor iedereen plaats in het land en mensen dienen op waardige wijze behandeld te worden. “Een nieuw Suriname voor ons allemaal,” zei de ABOP-topper.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

4 REACTIES

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameABOP-secretaris Bee keurt etnische spanningen in Suriname af