dinsdag 28 maart 2023
24.4 C
Paramaribo
4.8 C
Amsterdam
5
(2)

ABOP keurt escalaties bij vreedzame betoging in Suriname af

lees ook ...

Werkgroep voor ontwikkeling Para geïnstalleerd

President Chandrikapersad Santokhi heeft op 23 maart een werkgroep geïnstalleerd om het district Para duurzaam en structureel te gaan ontwikkelen. Deze installatie heeft plaatsgevonden op het Kabinet ...

Met grote ontsteltenis heeft de Algemene Bevrijdings- en Ontwikkelingspartij (ABOP) kennisgenomen van de vernielingen en plunderingen die zich vrijdag hebben voorgedaan in de binnenstad. Dit zegt de partij van Ronnie Brunswijk, in een verklaring.

Het recht van vreedzame betoging is wettelijk verankerd en dat wordt door de ABOP gerespecteerd. Echter handelingen die buiten dit kader vallen en leiden naar burgerongehoorzaamheid kunnen niet worden geaccepteerd en worden door de partij uitdrukkelijk afgekeurd.

Het is betreurenswaardig dat juist bij De Nationale Assemblee huis van het volk, vernielingen zijn aangericht. Dat leden van de gewapende machten en burgers verwondingen hebben opgelopen, is niet goed te praten. Ook bedrijven zijn het slachtoffer geworden van de escalatie van de vreedzame betoging.

De ABOP doet een beroep op eenieder in de samenleving het hoofd koel te houden en roept de regering op om alle ten dienst staande middelen te gebruiken om de democratie en rechtstaat te bewaken. Niemand is gebaat bij onrust, schrijft de ABOP.

De partij wenst spoedig over te gaan tot de orde van de dag en dat de weg naar duurzame ontwikkeling gecontinueerd wordt. Bovenal, dat de regering in deze moeilijke tijd van economische crisis de minderdraagkrachtigen bedenkt. Ons geliefd Suriname heeft aan onrust geen boodschap. God zij met ons Suriname.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

6 REACTIES

6 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameABOP keurt escalaties bij vreedzame betoging in Suriname af