dinsdag 21 mei 2024
29 C
Paramaribo
16 C
Amsterdam
4.4
(5)

ABOP-hoofdbestuur wil gesprek met partijgenoot Belfort

lees ook ...

Bond van EBS heeft werk niet hervat

De Ogane Werknemers Organisatie Suriname (OWOS), de bond bij de EBS heeft de staking formeel opgeheven. Leden zijn bij elkaar gekomen in een aangevraagde ledenvergadering. Men is zeer strijdlustig, en...

Het hoofdbestuur van de ABOP wil een gesprek met het lid Edward Belfort. De ABOP-parlementariër tevens hoofdbestuurslid, is verschillende malen door het hoofdbestuur van de partij uitgenodigd. Echter laat hij niets van zich horen, zegt de woordvoerder van de ABOP, Humphrey Dundas. Er wordt heel weinig van het ABOP-lid gehoord. Hij zou ook niet deelnemen aan fractievergaderingen. In de WhatsAppgroepen zou hij ook niet reageren.

Belfort levert veel kritiek op zijn partij, vaak ook ongezouten kritiek. Volgens Dundas wil de partij daarom ook van Belfort zelf vernemen wat hem dwarszit. Problemen moeten binnenshuis worden besproken, zegt Dundas. Als dat is gebeurd, kan worden nagegaan hoe hij kan worden tegemoet gekomen. Ook in interviews levert hij kritiek op zijn partij, vandaar dat verschillende pogingen zijn ondernomen om hem uit te nodigen voor een gesprek. Dit heeft echter niet mogen baten. De ABOP houdt op 7 januari weer een hoofdbestuursvergadering, als ‘opo yari’. Ook voor die vergadering zal Belfort worden uitgenodigd.

Belfort is het met veel zaken in het land niet eens. Als coalitielid is hij ook de enige parlementariër geweest die in de menigte te zien is als er protesten worden gehouden. De ABOP-topper heeft vaker gezegd, dat hij aan de kant van het volk staat. Eerder heeft hij ook gezegd dat president Chandrikapersad Santokhi het mandaat moet teruggeven aan het volk.

Hij heeft vaker gezegd dat het volk pinaart en dit niet de afspraak was die president Santokhi, ook VHP-voorzitter, heeft gemaakt met het volk. Hij had de gemeenschap een nieuw Suriname beloofd, maar is van koers veranderd.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

7 REACTIES

7 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameABOP-hoofdbestuur wil gesprek met partijgenoot Belfort