Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

ABOP en PL werken samen om NDP van Bouterse weg te werken

Geplaatst

op

Ronnie Brunswijk, Voorzitter Abop. Beeld Youtube

Ronnie Brunswijk, voorzitter van de Algemene Bevrijdings- en Ontwikkelingspartij (ABOP), en Paul Somohardjo, voorzitter van Pertjajah Luhur (PL), doen er alles aan dat de NDP van president Desi Bouterse, na de verkiezingen van 25 mei niet terugkeert in het machtscentrum. Dit hebben de partijvoorzitters duidelijk gemaakt tijdens de online massameeting, die gisteren is gehouden.

Tijdens de vergadering heeft het duo verduidelijkt, dat zij een samenwerking zijn aangegaan om zoveel mogelijk zetels van de NDP af te snoepen. Volgens hun zal er zonder de ABOP en PL geen regering gevormd kunnen worden.

Nooit meer met Bouterse

De partijvoorzitters hebben gezegd dat er alles aan zal worden gedaan om verdeeldheid te brengen tussen de partijen. Er doet nu veel nepnieuws de ronde, vinden ze. Zo wordt aangegeven dat zakenman Dilip Sardjoe van de NDP Brunswijk US$ 1 miljoen zou hebben gegeven om samen te werken met NDP. Brunswijk gaf aam dat Rudisa, het bedrijf van Sardjoe, t-shirts, water en sap aan de ABOP heeft gesponsord. Echter betekent dit niet dat er met de de paarse partij zal worden samengewerkt. Volgens Brunswijk zal hij nooit meer met de Bouterse samenwerken.

Volgens Somohardjo heeft hij vanaf de jaren tachtig met Brunswijk strijd heeft geleverd om de democratie terug te brengen. De democratie zou zonder deze twee partijen niet zijn teruggekeerd, merkte Somohardjo op. De PL-voorman wees net als Brunswijk er op dat met verschillende partijen gesprekken gevoerd zijn om te komen tot een samenwerking. Zo zou er zijn gesproken met de NPS van Gregory Rusland en de VHP van Chan Santokhi. Echter is het niet tot een samenwerking gekomen, zegt Brunswijk.

Bevrijding

De NDP moet weg om het beleid te kunnen veranderen. Somohardjo gelooft erin dat door de samenwerking tussen zijn partij en de ABOP zes van de 26 zetels afgetroggeld zullen worden van de NDP. Bovendien zullen de VHP en de NPS ook zetels veroveren ten koste van de NDP. Over een maand zal Suriname worden bevrijd, want er komt verandering in het beleid. Suriname gaat over 29 dagen naar de stembus. Dan zal door het volk worden bepaald of president Bouterse nog een termijn krijgt of niet.

Culturu.com

2 Reacties

2
Reageer op dit artikel

1000
Melody

Ik weet niet over welke bevrijding jullie het hebben. Is alleen bullshit dat jullie uitkraaien. Jullie zijn geen haar beter

Frans Hermsen

De Surinaamse bevolking moet voor de verkiezingen beloftes afdwingen van de ABOP. Transparante inkomsten die ten volle ten goede komen aan ALLE inwoners van Suriname, gelijkelijk verdeeld. Volg het model van Noorwegen bijvoorbeeld, waar wat niet direct nodig is voor de ontwikkeling van de samenleving, wordt gestort in een onafhankelijk beleggingsfonds. Nu is de kans om dat te regelen. Kijk wat er is gebeurd in Guyana, als er een keer veel geld is, is er alleen maar ruzie. Nu moet je afspreken verder te gaan zonder corruptie, wat er ook gebeurt. Laatste kans om het goed te regelen. Ik zou… Lees verder »Advertentie

Suriname

Een greep uit de zovele meningen die thans leven onder het Surinaams volk

Geplaatst

op

Whatsapp Image 2020 06 03 At 05.14.33

De Surinamers worden vanaf de afgelopen verkiezingsdag op 25 mei, steeds meer geconfronteerd met verrassingen.

Een chronologisch beeld van de situatie is:

Het begon met de zovele ongeregeldheden op de verkiezingsdag. Zaken als verkeerd aangeleverde stembiljetten, het niet kunnen komen tot afronding van stemmen tellen, allerlei ongeregeldheden in de nachtelijke uren bij het hoofdstembureau van Paramaribo (poging tot brandstichting, stopzetting van de telling, de leden van het OKB, de toegang tot het gebouw ontzeggen)

Het grootste deel van het volk is de mening toegedaan dat de regeringspartij NDP van Bouterse verantwoordelijk is voor de chaos.

Volgens het Ministerie van Binnenlandse Zaken, dat de verkiezingen organiseert, is er helemaal geen sprake van chaos. directeur Putridewi Amatsoemarto vraagt zich af waarom het verkiezingsgebeuren als chaos wordt betiteld.

Een peiling van wat er onder het volk leeft leverde de navolgende meningen op:

 1. Bouterse heeft de nederlaag van de NDP nog steeds niet aanvaardt.
 2. Er wordt door de NDP misbruik gemaakt van Covid -19.
 3. Als de huidige winnaars van de Verkiezingen van 25 mei 2020 in Suriname, niet uitkijken blijven ze gewoon in de oppositie en blijft Bouterse gewoon president van Suriname.
 4. Moe geworden van de verkiezing ik volg het niet eens meer, het interesseert mij niet eens meer het is alleen maar schande voor Suriname.
 5. Ze zoeken allerlei manieren om door te gaan met roven .
 6. Sorry het is hard maar de realiteit en de waarheid. Ik schaam me om te zeggen dat ik Surinamer bent , mensen gaan zeggen, oh dat is toch dat boevenland In Zuid Amerika?
 7. President Bouterse aanvaard je verlies als een man en draag de zaak over als een man, want nu gedraagt jij je als een kind van wie het favoriete speelgoed is afgepakt.
 8. Nog geen 10 dagen geleden was Suriname Corona vrij en nu code rood.
 9. De NDP’ers in de top van de partij die het goed menen met Suriname moeten nu tegen hun leider zeggen dat zijn aanpak meer wrevel zal veroorzaken en dat de mensen die op de NDP hebben gestemd wellicht de partij zullen verlaten. Er kan een scheuring ontstaan omdat de achterban het niet zal accepteren dat de hele partij in een afgrond wordt geduwd door slechts 1 persoon.
 10. Ik denk niet dat politieke partijen bepalen of iets onrechtmatig is of niet. In de Surinaamse grondwet staat ook dat onder buitengewone omstandigheden verkiezingen tijdelijk uitgesteld kunnen worden. Er was reeds een noodtoestand ingelast.
 11. Al die dyugudyugu is niet goed. Het was echter te verwachten vanwege de grote belangen die op het spel staan.
 12. Iedereen kan duidelijk zien dat covid-19 voor de zoveelste keer als argument wordt ingebracht om de verkiezingsuitslag te beïnvloeden.
 13. En wanneer Suriname als failed state wordt betiteld dan voelt men zich zwaar beledigd.
 14. Ik kijk vanaf een afstand en ben ook niet gerust met de partij van Brunswijk in de regering, omdat deze meneer in Nederland bij verstek is veroordeeld tot 6 jaar gevangenisstraf.
 15. De NDP geeft al aan dat zij de nieuwe regering op alle mogelijke manieren zal dwarsbomen.
 16. Surinamers..dit is de corona coup waarvoor we vreesden!
  Plotseling hebben de ndpers belast met het aanwijzen van de winnaar van de verkiezingen, allemaal het coronavirus opgelopen.
 17. Nu zal alles uitgesteld worden en bouta zijn hoop is dat de surinamers gaan bezwijken en alles over de verkiezingen zullen vergeten.
 18. Coronavirus of niet de uitslag van de verkiezing moet bekend gemaakt worden.
 19. Bouta moet aftreden!! Laat hem geen corona coup plegen, laat hem niet slagen in zijn opzet.
 1. Dit geeft toch aan dat de voorzitter van het hoofdstembureau totaal niet geschikt is voor de functie. Je moet precies weten wat je bevoegdheden zijn.
 2. Waarom zijn ze bang voor hertelling? Elke partij heeft recht op hertelling als dat wordt gevraagd. Vhp is bang omdat zij gefraudeerd hebben en dan zeggen ze dat de ndp heeft gefraudeerd.
 3. Is er echt niemand in suriname die zijn taken en verantwoordelijkheden kent en neemt?
  zoals gewoonlijk….. veel herrie weinig daden, ook typisch iets surinaams.
 4. Hoe doorzichtig is het, eerder was er geen gevaar en zelf de President hield geen rekening met pandemie, hij gaf zelf het slechte voorbeeld. Hij heeft vaker gezegd dat hij voor het volk is, maar is nu met zijn bende bezig hun eigen hachje te redden. Er mag een hertelling komen, dan hoop ik dat het volk nu inziet dat de paarse partij waarop ze gestemd hebben, lak heeft aan ze.

Aldus een greep uit het meningen arsenal. Zij die ook hun mening wensen te delen, wees vrij en plaats jou reactie onder dit bericht.

Img Ee15809e38f6 1

Culturu.com —- Ferdinand Louis

Lees verder

Suriname

Inheemse dorpen in Suriname treffen COVID-19-maatregelen

Geplaatst

op

Niemand Mag De Inheemse Dorpen In Of Uit. Dorpsbewoners Hebben Maatregelen Genomen Om Zichzelf Te Beschermen Tegen Covid 19.

Om zichzelf te beschermen tegen COVID-19 hebben inheemse dorpen maatregelen getroffen. De dorpshoofden van verschillende inheemse dorpen informeren hun dorpsbewoners via social media hoe zichzelf te beschermen tegen het virus. Het is momenteel in de dorpen verboden om buitenstaanders toe te laten. Aan de dorpsbewoners wordt gevraagd geen vrienden of familie te ontvangen voor bezoek of verblijf.

Het dorpsbestuur van Grankreek is ertoe overgegaan om de ingang van het dorp af te sluiten. Er is een afbakening geplaatst die van 18:00 – 06:00 gesloten zal zijn. Dit initiatief komt van de jongeren, zegt dorpshoofd Angelique Palmtak. Bovendien werken de jongeren eraan mee om in shiftverband de poort te bewaken om er zeker van te zijn dat niemand het dorp tijdens de lockdown binnenkomt of verlaat.

Bewoners die vanwege het werk iets later toch naar huis moeten, zullen met de aanwezige middelen gereinigd worden. Dorpen zoals onder andere Bernarddorp, Redidoti, Kalebaskreek en Pikin Poika hebben via social media ook soortgelijke maatregelen getroffen, ter bescherming van de dorpsbewoners.

Culturu.com

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen