woensdag 21 februari 2024
23 C
Paramaribo
9.5 C
Amsterdam
5
(1)

ABOP en PL moeten ‘famiri’ binnen brengen

lees ook ...

SSHCV legt problemen voor aan vicepresident Brunswijk

Op uitnodiging van vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk heeft het bestuur van de Stichting Studentenhuisvesting Campus Village (SSHCV) een bezoek gebracht aan het kabinet. Tijdens dit bezoek op 12 febr...

Op weg naar de verkiezingen van 25 mei 2025 gaat de samenwerking tussen Pertjajah Luhur (PL) en de Algemene Bevrijdings- en Ontwikkelingspartij (ABOP), gewoon door. Beide partijen moeten sterker worden volgens uitleg van Brunswijk. “Ik vind de samenwerking met de Pertjajah Luhur (PL) uitstekend,” aldus Brunswijk voor de start van Raad van Ministersvergadering.

De vice-president gaf verder aan dat beide partijen moeten groeien. Het heeft voor hem geen zin als maar één van de partijen groeit. Somohardjo gaf al te kennen dat hij voor minstens tien zetels gaat. Dit deed hij tijdens het 25-jarig bestaan van zijn partij, Pertjajah Luhur.

Brunswijk hoopt dat hij en zijn partner elk “vijftien” zetels behalen, waardoor zij niemand nodig zullen hebben om een coalitie te vormen. “Yu mus wroko tranga, fu tyari ala den famiri fu yu kon na ini sey. Mi srefi e wroko tranga fu tyari ala mi famiri kon na ini sey nanga tra wan.” De vp streeft naar familie en vrienden binnen de politieke top, indien hij de verkiezingen grandioos wint.

Op de vraag als “friends and family beleid” doorgaat, reageerde de vp verontwaardigd: “Fa yu e bedoel?”  Brunswijk hield voor dat hij iets anders bedoeld heeft met zijn uitspraak. Volgens hem moeten alle marrons begrijpen dat ze bij de ABOP moeten zijn, samen met hun foto brada en de Hindustani brada fu mi, om op die manier de bromki dyari te vormen binnen de partij. Hiermee confronteert de vp ons met een byzondere vorm van flexibiliteit.

“Geen enkel ‘friends and family beleid’, bij de ABOP is er geen enkel ‘friends and family beleid’, misschien bij anderen, haast de vp zich voor te houden. ‘Friends and family beleid zie je toch duidelijk bij anderen,”. Dit legde de vp uit.

Bron: www.Sun.sr en Suriname Herald

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameABOP en PL moeten 'famiri' binnen brengen