zaterdag 18 mei 2024
23.4 C
Paramaribo
19.7 C
Amsterdam
0
(0)

ABOP eert Surinaamse arbeiders op Dag van de Arbeid

lees ook ...

Acties FOLS per 15 mei opgeschort

FOLS schort de acties, waarbij leerkrachten om 11.00u de school verlieten op per 15 mei aanstaande. De Federatie van Organisaties van Leerkrachten in Suriname (FOLS) heeft minister Henry Ori van Onder...

Op deze 1 mei, wereldwijd erkend als de Dag van de Arbeid, neemt de Algemene Bevrijding en Ontwikkelingspartij (ABOP) een moment om de bijdrage te erkennen die de Surinaamse arbeiders leveren aan onze samenleving. Het gevecht voor de huidige arbeidsrechten is destijds niet zonder strijd verlopen, en vandaag staat een fatsoenlijk loon centraal.

De ABOP begrijpt dat naast een beter salaris, ook zaken zoals arbeidsomstandigheden en incentives van cruciaal belang zijn om de arbeidersklasse gemotiveerd te houden. Helaas zijn niet al deze aspecten momenteel gerealiseerd, maar de partij zet zich in om de positie van werknemers te verbeteren.

Het zal velen niet ontgaan zijn dat de voorzitter, in zijn rol als vicepresident, verschillende werknemers en vakbondsleiders heeft ontvangen. Met zijn sociale instelling heeft hij diverse arbeidsconflicten kunnen oplossen, soms met slechts een telefoontje. Dit toont aan dat wanneer er een wil is om een oplossing te vinden, dit ook daadwerkelijk gebeurt.

Natuurlijk mogen we de economische situatie van ons land niet uit het oog verliezen. In de afgelopen jaren zijn verschillende maatregelen genomen om tegemoet te komen aan de behoeften van werknemers, zoals koopkrachtversterking en verruiming van belastingschijven. Het IMF meldt ook een afname van de inflatie in het Caribisch gebied. Echter, er is ruimte voor verbetering. Hoewel de wisselkoers enigszins stabiel is en zelfs af en toe daalt, is er nog werk aan de winkel. De ABOP blijft de arbeiders aanmoedigen om standvastig te blijven en gelooft dat de ingezette koers uiteindelijk vruchten zal afwerpen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameABOP eert Surinaamse arbeiders op Dag van de Arbeid