maandag 30 januari 2023
23.3 C
Paramaribo
7.6 C
Amsterdam
0
(0)

ABOP Brokopondo mist officiële verklaring

lees ook ...

More than 500 people receive glasses thanks to Lions clubs a...

More than 500 individuals with impairments who recently underwent a professional eye examination require glasses. Following the execution of their first Vision Project for 2023 in Paramaribo, Wanica, ...

De naam van minister Diana Pokie van Grondbeleid en Bosbeheer is gevallen bij het praten over een mogelijke reshuffeling. Het functioneren van de ministers en ministeries zal worden geevalueerd volgens informatie uit verschillende bronnen. De afdeling ABOP-Brokopondo accepteert niet dat Diana Pokie wordt vervangen, maar weet ook niet wat zij precies moeten geloven.

‘Ik vind het heel erg, want de minister is een sociaal bewogen mens en helpt altijd waar zij kan’, zegt Abi Pansa, lid  van de afdeling van de Abop in Brokopondo. Volgens Pansa heeft de minister zich enorm ingezet voor de campagne van de partij tijdens de verkiezingen. Zij heeft gezorgd  voor de groei van de partij in het district, waarbij twee termijnen zetels zijn binnengehaald. ‘De minister heeft heel hard gewerkt om dat te bewerkstelligen; de Abop werd niet geaccepteerd in Brokopondo’, maakt Pansa duidelijk.

Pokie heeft  niet gereageerd op de berichten. Vicepresident, tevens Abop-voorzitter Ronnie Brunswijk, liet doorschemeren dat ministers niet worden vervangen; mogelijk wordt Pokie op een ander ministerie geplaatst. Pansa oppert dat er veel geruchten zijn over de reshuffeling. Hij begrijpt echter dat Pokie niet publiekelijk reageert, omdat  zij op die manier de rust wenst te bewaren.

Pansa  van Abop-Brokopondo heeft geen officiële berichten ontvangen over de reshuffling. Hij had  dit graag.  Een verklaring  van Brunswijk zou zaken ophelderen. Er zijn volgens hem teveel geruchten, waardoor de achterban niet meer weet wat klopt of niet. In ieder geval moet Pokie blijven aanzitten als minister. Dit is volgens Pansa de wil van de achterban; ‘maar zij werkt voor heel Suriname. Als de zaken zo aan toe gaan, zijn wij diep teleurgesteld in de partijleiding’, aldus Pansa.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameABOP Brokopondo mist officiële verklaring