vrijdag 31 maart 2023
24.4 C
Paramaribo
10.5 C
Amsterdam
5
(1)

ABOP beslist zondag over opvolger Pokie

lees ook ...

Rust teruggekeerd binnen Esther Stichting

Minister Uraiqit Ramsaran van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo) heeft onlangs een bezoek gebracht aan de Esther Stichting. Dit bezoek was naar aanleiding van berichten van onrust bij bewoners...

De ABOP van Ronnie Brunswijk neemt zondag een besluit over de opvolger van Diana Pokie als minister van Grondbeleid en Bosbeheer (GBB). Pokie heeft haar ontslag woensdag ingediend bij president Chan Santokhi, die het ontslag heeft aanvaard. Pokie heeft eervol ontslag gekregen. De nu gewezen GBB-minister heeft maandag bij een gesprek met de politieke top van de partij haar portefeuille ter beschikking gesteld.

De reden voor het ontslag van de bewindsvrouw wil Brunswijk niet prijsgeven. Naar verluidt zal de post ingevuld worden door Dinotha Vorswijk, die nu fractieleider is van de ABOP in het parlement.

De Communicatiedienst Suriname (CDS) zegt dat Pokie in het schrijven aan het staatshoofd heeft aangegeven, dat het politieke draagvlak voor haar verder functioneren als minister in de regering-Santokhi is komen weg te vallen. “President Santokhi heeft ingegeven door de consultaties eerder gevoerd en het feit dat beleidsinstructies niet zijn opgevolgd door de minister, het verzoek tot ontslag gehonoreerd”, schrijft CDS.

Pokie zou hebben aangegeven, dat zij beschikbaar blijft om in welke functie dan ook een bijdrage aan deze regering te leveren.

Begin mei richtte de VHP-fractie in De Nationale Assemblee een schrijven naar president Santokhi waarin stond dat als wordt besloten Pokie als minister te vervangen de opengevallen positie moet worden ingevuld door iemand uit de VHP.

Pokie is de eerste minister uit de regering-Santokhi die met ontslag is. De regering trad op 16 juli 2020 aan.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

4 REACTIES

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameABOP beslist zondag over opvolger Pokie