zaterdag 25 mei 2024
30 C
Paramaribo
14.9 C
Amsterdam
3
(2)

ABOP, BEP en NDP betreuren mishandeling criticus Bennie Miranda bij rouwzitting

lees ook ...

Noodweer veroorzaakt stroomstoringen in EPAR-netwerk: EBS we...

Afgelopen weekend werden er aanzienlijke stroomstoringen gemeld in het EPAR-netwerk, dat Paramaribo, Wanica, Commewijne, Para, Saramacca, delen van Brokopondo en Marowijne bedient. EBS rapporteert dat...

In een ongekende uiting van politieke solidariteit hebben verschillende Surinaamse politieke partijen, waaronder de Algemene Bevrijdings- en Ontwikkelingspartij (ABOP), de Broederschap en Eenheid in Politiek (BEP) en de Nationale Democratische Partij (NDP), hun afschuw en veroordeling uitgesproken over de brutale mishandeling van Bennie Miranda. Miranda, een prominente sociale media persoonlijkheid en lid van de BEP, staat bekend om zijn ongezouten kritiek op politici en werd ernstig mishandeld tijdens een rouwzitting in Sophia’s Lust.

De aanval, die plaatsvond in de nacht van vrijdag op zaterdag, heeft tot brede verontwaardiging geleid. Miranda werd van achteren aangevallen door meerdere personen en moest medisch behandeld worden voor zijn ernstige verwondingen. De BEP heeft deze actie bestempeld als een “laffe aanval” en een directe aanval op de democratie en de vrijheid van meningsuiting.

In afzonderlijke verklaringen benadrukten de politieke partijen het belang van democratische waarden zoals vrijheid van meningsuiting en verdraagzaamheid. Ze spraken hun diepe bezorgdheid uit over het toenemende geweld dat gericht is tegen politieke critici en burgers, en benadrukten dat dit gedrag niet thuishoort in een democratische samenleving.

De gewelddadige handeling gericht op Miranda wordt gezien als meer dan een aanval op een enkel persoon; het raakt aan de basisprincipes waarop onze democratie is gebouwd. Het onderstreept het belang voor de samenleving om vastberaden de vrijheid van meningsuiting te beschermen en te verzekeren dat iedereen zijn of haar mening kan delen, vrij van de angst voor tegenmaatregelen.

De partijen roepen de autoriteiten op om een grondig onderzoek in te stellen naar de aanval en de daders snel voor het gerecht te brengen. Tevens benadrukken ze het belang van politieke en maatschappelijke dialoog om dergelijke incidenten in de toekomst te voorkomen.

De NDP, in haar aparte verklaring, riep haar leden en het volk op om zich uit te spreken tegen onrecht en politieke intolerantie. “Laten we onze democratische waarden beschermen en versterken door respect en begrip te tonen, ongeacht onze verschillen.”

De politieke partijen hebben hun steun uitgesproken voor Miranda en wensen hem een spoedig herstel. Ze roepen de Surinaamse samenleving op om zich te verenigen tegen geweld en intimidatie en zich in te zetten voor een vreedzame en respectvolle politieke cultuur.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameABOP, BEP en NDP betreuren mishandeling criticus Bennie Miranda bij rouwzitting