dinsdag 9 augustus 2022
27.8 C
Paramaribo
15.6 C
Amsterdam
0
(0)

Aardappelschaarste afgewend

lees ook ...

Minister Ramadhin wil verpleegkundigen in Suriname houden

In de afgelopen periode hebben veel verpleegkundigen Suriname verlaten om ergens anders hun krachten te geven. Daarom worden er vanuit de overheid diverse mogelijkheden bekeken om de braindrain tegen ...

Er zijn vanwege een mislukte en kleinere aardappeloogst in Nederland, eind augustus- begin september minder aardappelen geïmporteerd. Verscheidene importeurs hebben van de week 7200 balen aardappelen geïmporteerd, terwijl dit vorig week nog 5350 balen bedroeg. Met de verhoogde import is de aardappel schaarste afgewend.

De prijs van deze aardvrucht zal als gevolg van de mislukte oogst, maar ook vanwege de FOB-prijs per baal stijgen. In augustus bedroeg de FOB-prijs per baal € 7,55, terwijl die van de maand € 10,75 bedraagt, wat een stijging betekent van 42,38 procent.

Arun Hindorie, woordvoerder van het Platform Levensmiddelenimporteurs Suriname (Plis), zegt dat de oude oogst van aardappelen en uien nu voorbij is en de nieuwe oogst begint. Deze overgang brengt altijd wat stroefheid met zich mee qua toelevering. Daarnaast hebben de boten vanuit Nederland allemaal een beperkte capaciteit, waardoor ze niet elke gewenste lading kunnen verschepen.

Hindorie zegt dat Combé Markt heeft aangegeven dat per maandag de prijs van aardappel van SRD 20 zal dalen naar SRD 17 en dat het verder stapsgewijs lager zal worden.

Het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie blijft de prijzen van de basis-en strategische goederen monitoren en zal de consument op de hoogte blijven houden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameAardappelschaarste afgewend