maandag 30 januari 2023
23.3 C
Paramaribo
7.9 C
Amsterdam
0
(0)

Aanvraag domeingrond kan nu digitaal

lees ook ...

Burgers kunnen zich nog online registreren voor babyvoeding

Personen kunnen zich alsnog online registreren voor babyvoeding, meldt het ministerie van Volksgezondheid. Dit is een tegemoetkoming voor ouders van baby’s die jonger zijn dan 1 jaar. Uit verschillend...

President Chandrikapersad Santokhi heeft met een klik op zijn toetsenbord de registratiewebsite voor het aanvragen van domeingrond officieel gelanceerd. Elke Surinamer die ouder is dan 21 jaar kan zich op de website gbbregistratie.sr registreren om in aanmerking te komen voor een domeingrond.

Minister Dinotha Vorswijk zei bij de launch dat het doel van dit online webportaal is om beter beleid te maken op het gebied van grondaanvragen. Hierdoor kan de regering precies zien wat de behoefte aan grond is vanuit de burgerij en in welke districten de meeste aanvragen liggen.

Volgens de bewindsvrouw zal de regering met de informatie gericht verkavelingsprojecten kunnen initiëren, zodat een ieder werkelijk in aanmerking kan komen voor een bouwkavel. Op de website mogen mensen hun voorkeur aangeven in welk district zij grond willen en voor welk doel ze het wensen te gebruiken. Ook zal meteen te zien zijn hoeveel aanvragen een persoon heeft. Vorswijk zegt dat het een transparant systeem is. De wachttijd voor het verkrijgen van een bereidverklaring of beschikking wordt verkort.

President Santokhi gaf aan dat het niet alleen bij deze website zal blijven. De regering is menens het gehele ministerie van GBB te automatiseren en digitaliseren. In de regeringsraad moet er volgens het staatshoofd over twee maanden een besluit hierover genomen worden.

Het stemt hem bijzonder goed dat middels dit nieuwe systeem de regering een beter beeld kan krijgen van de behoefte aan grond om het beleid daarop af te stevenen. Verder wil de staat op korte termijn in alle districten identificeren welke gronden toebehoren aan de staat, zodat de percelen voor grondzoekenden gereserveerd kunnen worden.

De regeringsleider zei verder dat de overheid ook wil overgaan tot het inventariseren van gronden waar mensen al een titel op hebben en nog niet ontsloten zijn. Die gebieden moeten ontsloten worden, zodat mensen kunnen bouwen. Hij benadrukte dat de woningnood enorm hoog is. Voor woningzoekenden wordt er naar verschillende oplossingen gezocht. Een daarvan is het bouwen van flatwoningen. Hiervoor wordt er gewerkt aan de regelgeving voor het appartementsrecht, zei de president.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameAanvraag domeingrond kan nu digitaal