woensdag 10 augustus 2022
25.2 C
Paramaribo
17.2 C
Amsterdam
5
(1)

Aanvang prikjes met Pfizer-vaccin op zondag

lees ook ...

Politiebond pakt rancune tegen Hellings en Gentle juridisch ...

van Hellings en Gentle zodanig aanpakken, dat de samenleving “dyugu-dyugu” wordt bespaard. De zaak wordt juridisch aangevochten. Internationale organisaties zullen worden aangeschreven om hen te infor...

Er zal een aanvang worden gemaakt met het toedienen van het Pfizer- vaccin in ons land op zondag 29 augustus 2021, in de KKF-hal. Wij hebben kort geleden 140.000 doses Pfizer-vaccin ontvangen uit de verenigde Staten.  Meer donatie hiervan wordt  verwacht. De vaccinatie zal tussen 09.00u tot 16.00u worden toegediend.

Het Surinaams personeel is een week lang getraind in het toedienen van dit vaccin. Nu is men zover om het daadwerkelijk toe te dienen. Kinderen tussen 12 en 18 jaar zullen met het Pfizer-vaccin gevaccineerd worden,  maar ook volwassenen.

Jongeren tussen 12 en 18 jaar  zullen  met een ouder/voogd aanwezig moeten zijn, waarbij ook de ouders hun legitimatie als familieboek moeten meenemen. Het Pfizer-vaccin moet met meer zorg behandeld worden dan de andere vaccins. Dit vaccin moet op een bepaald temperatuur onder de 0 graden bewaard worden.

Naast het Pfizer-vaccin, worden ook AstraZeneca, Sinopharm en Moderna (voor zwangeren) toegediend in Suriname.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameAanvang prikjes met Pfizer-vaccin op zondag