woensdag 29 november 2023
26.6 C
Paramaribo
3.3 C
Amsterdam
0
(0)

Aanvang distributie Moni Karta SBP-koopkrachtversterking

lees ook ...

DNA- voorzitter: in harmonie samenwerken aan standvastig ver...

Als voorzitter van De Nationale Assemblée (DNA) memoreer ik met trotse bezorgdheid de 48ste herdenking van onze staatkundige onafhankelijkheid. De vele uitdagingen, waar we momenteel mee worden geconf...

Het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting, is gisteren begonnen met haar distributie programma op de diverse locaties ten behoeve van de koopkrachtversterking. Geregistreerde personen die voldoen aan de vastgestelde criteria, maar niet over een eigen bankrekening beschikken, zijn in aanmerking gekomen voor een Moni Karta. Er is hard gewerkt om dit te bereiken.

De distributie vond  plaats op het AOV-kantoor, Stibula en Surpost. Minister Uraiqit Ramsaran van SoZaVo bezocht de verschillende distributiepunten. In Paramaribo zijn de distributielocaties open van 08:00 uur tot 17:00 uur conform het uitbetalingsschema. Alle districten komen aan de beurt.

Kwetsbare gezinnen komen in aanmerking voor de SBP-koopkrachtversterking (Social Beneficiary Program) van SRD.1800,- in het kader van object naar subjectsubsidie, als onderdeel van het Sociaal Programma. “Ik ben tevreden dat zaken vlot en ordelijk zijn verlopen. Natuurlijk zullen er wat schoonheidsfoutjes zijn, daarvoor biedt het ministerie haar verontschuldigingen aan en de nodige correcties zullen alsnog worden aangebracht”, aldus de bewindsman. Ramsaran bedankte de begunstigden voor hun geduld de afgelopen periode.

Volgens de minister wordt het sociaalbeleid continu bijgesteld. Hij sprak over de vierde verhoging van de sociale voorzieningen in juli 2023. Het ministerie verwijst naar de mediaberichten die men moet blijven volgen.

Bron: De Communicatie Dienst Suriname

 

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameAanvang distributie Moni Karta SBP-koopkrachtversterking