woensdag 19 juni 2024
25 C
Paramaribo
17.5 C
Amsterdam
0
(0)

Aanval op democratie in Brazilië veroordeeld door Caricom

lees ook ...

Douanerecherche onderschept tijdens visitatie in pakketten g...

De douanerecherche heeft tijdens een inspectie van een aantal pakketten, op 12 juni 2024, bij de tijdelijke opslag van Ten Shipping aan de Duisburglaan, in vier verschillende pakketten met huishoudeli...

De aanval op de democratie in Brazilië is veroordeeld door de Caricom. “De Caribische gemeenschap heeft een sterk standpunt ingenomen met betrekking tot de protesten en illegale aanvallen en de democratie in Brazilië,” zegt minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) in reactie op de meest recente ontwikkelingen in Brazilië.

In dat land hebben aanhangers van de voormalige president Jair Bolsonaro zondag het parlement, presidentieel paleis en Hooggerechtshof hebben bestormd. Bolsonaro verloor vorig jaar de presidentsverkiezingen aan Luiz Inacio Lula de Silva, die op 1 januari voor een derde ambtstermijn werd ingezworen.

Minister Ramdin heeft deze inauguratie samen met president Chandrikapersad Santokhi bijgewoond. Hij merkt op dat er echter nog groepen in de Braziliaanse samenleving zijn die de overwinning van president Lula da Silva niet accepteren en overgaan tot gewelddadigheden.

“Dat is niet alleen ondemocratisch, maar ook illegaal en dus crimineel,” stelt minister Ramdin. Hij geeft aan dat dit soort zaken niet mogen gebeuren in een land waar de president democratisch gekozen wordt en aangesteld door instituten die de autoriteit daartoe hebben.

“Wij maken ons zorgen,” zegt minister Ramdin daarmee doelende op de Caricom. De regionale landenorganisatie maakt in een statement duidelijk dat met acties als die in Brazilië belangrijke democratische principes – zoals het accepteren van de verkiezingsuitslag – onder druk komen te staan.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameAanval op democratie in Brazilië veroordeeld door Caricom