dinsdag 6 december 2022
25 C
Paramaribo
6.1 C
Amsterdam
0
(0)

Aantal vaccinaties per dag moet worden opgevoerd

lees ook ...

ABOP en PL gaan samen verkiezing 2025 in

De Algemene Bevrijdings- en Ontwikkelingspartij (ABOP) en Pertjajah Luhur (PL) hebben reeds besloten met elkaar te blijven samenwerken. Zij gaan samen de verkiezing  van 2025 in. De samenwerking tusse...

RGD poliklinieken en het St. Vincentius Ziekenhuis nemen al deel aan de nationale vaccinatiecampagne tegen covid-19. Ook ‘s Lands Hospitaal heeft een aanvang gemaakt met het vaccineren van frontliniewerkers. Er is een race tegen de houdbaarheid van de vaccins. Minister Amar Ramadhin wil het vaccineren  daarom opvoeren. De 50.000 doses AstraZeneca zijn via de ambassade van India ontvangen als bevriende natie en moeten landelijk worden toegediend. Gemiddeld vijftig mensen worden nu per dag gevaccinneerd.

Op dit tempo zullen maar 7.500 doses van het ontvangen vaccin gebruikt worden vóór de vervaldatum. Alles zal gedaan worden om dit te voorkomen. Indien wij niet alles zullen gebruiken, moeten wij bevriende naties in de regio ondersteunen. Het streven is om alle doses zoveel mogelijk in Suriname toe te dienen. De opdracht is volgens de minister nu om niet per groep te werken. Eerst zouden de frontliniewerkers, daarna de gezondheidswerkers en vervolgens de bejaardentehuizen en nierdialyse, onderwijs, regeringsfunctionarissen en gewapende aan bod komen.

Men is op zes locaties gestart en op maandag waren er rond de 449 personen gevaccineerd. Naomi Chang, coördinator van het nationaal Covid-19-vaccinatieteam is zeer tevreden over de start. Met ‘s Lands Hospitaal erbij worden het meer. Chang en haar team zullen meer mensen vaccineren. Ook mensen van buiten zullen gevaccineerd worden. Er zal medewerking gevraagd worden van het RGD om gebruik te maken van de locaties. Het streven is 1.200 mensen per dag te vaccineren.

De voorlichting gaat door. Het vaccineren stopt het virus niet . “De beschermings-maatregelen zullen nog gelden. Sommige mensen zullen na te zijn gevaccineerd, geneigd zijn om te denken dat zij meer risico’s kunnen nemen. Maar precies daar knelt het”, zegt Ramadhin. De kans is groot dat de besmettingen doorgaan, als  mensen stoppen met de regels in acht nemen. Er kunnen ook nieuwe virusvarianten ontstaan als wij de bescherm-maatregelen negeren.

De minister zegt dat de Mohana-maatregelen-mondkap op, handen wassen en afstand houden- prioriteit blijven. Wij hebben nu een “ vrij stabiele” situatie. De besmettingsgraad ligt onder de 10 procent. Het kan wel veranderen.

.

 

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameAantal vaccinaties per dag moet worden opgevoerd