Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Aantal coronagevallen in Suriname gestegen naar vier

Geplaatst

op

Corona Virus

In Suriname is het aantal personen dat positief is getest op het COVID-19-virus gestegen naar vier. Deze informatie staat op de COVID-19 website van de overheid, die constant wordt bijgehouden.

Tot en met gistermiddag tijdens de persconferentie van de regering was er sprake van twee gevallen. Een derde persoon, die in Suriname was, zou in Nederland positief getest zijn. De autoriteiten zouden op zoek zijn naar personen waarmee deze positief geteste patiënt in contact was gekomen.

Tijdens de persconferentie was meegedeeld dat er nog zes verdachte gevallen waren en het resultaat van de afgenomen testen werd afgewacht. Twee van deze gevallen zijn naar alle waarschijnlijkheid positief getest.

De Spoedeisende Hulp (SEH) van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) was gisteravond gesloten. De directie heeft in een persbericht laten weten dat de tweede coronapatiënt de SEH had bezocht. Zoals de protocollen voorschrijven moet de locatie worden ontsmet.

Verder werd gemeld dat alleen personen die in een levensbedreigende situatie verkeren, op een alternatieve locatie dichtbij de SEH zullen worden opgevangen. Voor de rest moest zoveel mogelijk gebruikgemaakt worden van de huisartsen, spoedposten en poliklinieken van de Regionale Gezondheidsdienst (RGD).

Later vandaag belegt de regering een persconferentie, waarin de laatste nieuwe ontwikkeling over het COVID-19 worden gegeven.

Culturu.com

Reageer op dit bericht
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties


Advertentie

Suriname

Surinaamse parlementsvoorzitter Brunswijk ontslagen uit ziekenhuis na COVID-19-besmetting

Geplaatst

op

Ronnie Brunswijk

Assembleevoorzitter Ronnie Brunswijk is maandag ontslagen uit het ziekenhuis. Op 1 juli werd bekend dat de voorzitter van De Nationale Assemblee (DNA) besmet was geraakt met het COVID-19-virus. De DNA-voorzitter heeft in een video op Facebook getoond dat hij thuis is. “Mi doro oso en bedank ala sma gi den geschenk nanga gelukwensen. Mi de boen,” schrijft hij op zijn page.

Op 29 juni werd hij tijdens de Buitengewone Openbare Vergadering gekozen tot voorzitter van het hoogste orgaan van staat. De volgende dag werd bekend dat PL-voorzitter Paul Somohardjo besmet was met het coronavirus. Er ontstond enigszins paniek onder sommige personen die in DNA aanwezig waren. Ook de voorzitters van de NPS en VHP, respectievelijk Gregory Rusland en Chan Santokhi zijn getest op het virus. Alleen Santokhi is negatief getest. Er is direct ook actie ondernomen om het gebouw te ontsmetten.

Intussen circuleren hardnekkige geruchten dat Brunswijk toch liever vicepresident wordt van de Republiek Suriname. Als hij toch voor de functie gaat, zal mogelijk de ondervoorzitter van de ABOP, Marinus Bee, parlementsvoorzitter worden. Na een huishoudelijke vergadering die maandag in het parlement is gehouden is bekendgemaakt dat de verkiezingen voor president en vicepresident op 13 juli worden gehouden. Kandidaten voor deze functies mogen tot uiterlijk 8 juli worden ingediend.

Culturu.com

Lees verder

Suriname

Hoe is het leven nu op straat in Suriname ?

Geplaatst

op

Img 9fb6502b1867 1

Covid19 is nog steeds razende in Suriname, maar toch de scholen gaan weer open, onlangs is reeds bekend dat er een aantal regeringsleiders besmet zijn, bussen gaan weer rijden,.en toch……. De meningen zijn verdeeld, de straat praat……….

Culturu.com

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen