donderdag 8 juni 2023
25.5 C
Paramaribo
11.4 C
Amsterdam
0
(0)

Aanstelling vrouwelijke kapitein unicum in Surinaams dorp Pinika

lees ook ...

Geboorte aangiften 19de en 20ste eeuw nu online

Het Nationaal Archief heeft geboorteaangiften van Surinamers uit de 19de en 20ste eeuw online gezet. Dit alles is mede mogelijk gemaakt door de hulp van honderden vrijwilligers. Het eerste deel van...

In het dorp Pinika, gelegen in het Kawinagebied, Boven-Commewijne, is de eerste vrouwelijke kapitein, Meriam Needa, samen met enkele basja’s op feestelijke wijze beëdigd. Vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk heeft de bijzondere ceremonie bijgewoond.

De vp feliciteerde de nieuwe kapitein en basja’s. In het bijzonder feliciteerde hij kapitein Needa, omdat de aanstelling van een vrouwelijke kapitein een unicum is in het gebied. De vp wenste allen heel veel succes en kracht toe om de samenleving naar eer en geweten te dienen.

Hij stelde de dorpsleiding in de gelegenheid hun grieven aan hem voor te leggen. Een van de aangehaalde zware knelpunten is de slechte telefoon- en internetverbinding. De bewindsman beloofde aan de dorpsgemeenschap dit op maandag 17 april te zullen bespreken met de directeur van Telesur.

De weg naar Pinika. Foto: Facebook

Ook beloofde hij te werken aan de realisatie van de ander genoemde punten, zoals de verbetering van de in slechte staat verkerende weg naar het dorp. Dit in samenwerking met het bedrijf Haukes en de eigenaren van de lokale houtconcessies. Hij stelde ook dat er drinkwaterwatervoorziening zal worden geoptimaliseerd.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameAanstelling vrouwelijke kapitein unicum in Surinaams dorp Pinika