zaterdag 25 mei 2024
26 C
Paramaribo
17.5 C
Amsterdam
0
(0)

Aanstelling vrouwelijke kapitein unicum in Surinaams dorp Pinika

lees ook ...

Brunswijk: “2000 personen al geregistreerd voor PL-massameet...

De politieke partij Pertjajah Luhur (PL) zal op zaterdag 25 mei 2024 een massameeting organiseren in haar partijcentrum te Beekhuizen. Deze bijeenkomst zal ook worden ondersteund door hun coalitiepart...

In het dorp Pinika, gelegen in het Kawinagebied, Boven-Commewijne, is de eerste vrouwelijke kapitein, Meriam Needa, samen met enkele basja’s op feestelijke wijze beëdigd. Vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk heeft de bijzondere ceremonie bijgewoond.

De vp feliciteerde de nieuwe kapitein en basja’s. In het bijzonder feliciteerde hij kapitein Needa, omdat de aanstelling van een vrouwelijke kapitein een unicum is in het gebied. De vp wenste allen heel veel succes en kracht toe om de samenleving naar eer en geweten te dienen.

Hij stelde de dorpsleiding in de gelegenheid hun grieven aan hem voor te leggen. Een van de aangehaalde zware knelpunten is de slechte telefoon- en internetverbinding. De bewindsman beloofde aan de dorpsgemeenschap dit op maandag 17 april te zullen bespreken met de directeur van Telesur.

De weg naar Pinika. Foto: Facebook

Ook beloofde hij te werken aan de realisatie van de ander genoemde punten, zoals de verbetering van de in slechte staat verkerende weg naar het dorp. Dit in samenwerking met het bedrijf Haukes en de eigenaren van de lokale houtconcessies. Hij stelde ook dat er drinkwaterwatervoorziening zal worden geoptimaliseerd.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameAanstelling vrouwelijke kapitein unicum in Surinaams dorp Pinika