dinsdag 31 januari 2023
22.7 C
Paramaribo
6.3 C
Amsterdam
5
(1)

Aanschaf Prive vliegtuig met Staatsgelden

lees ook ...

Public Health provides supplies to Surinamese students in Cu...

The Surinamese students studying in Cuba have received a shipment of supplies from the Ministry of Health. It is about donating consumables to maintain these students' safety in light of the escalatin...

Er is een zaak in onderzoek bij het ministerie van Financiën, waarbij er in 2017 een Cessna C2006 zou zijn aangeschaft met Staatsgelden Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning sprak tijdens de parlementsvergadering van dinsdag 23 maart 2021 over dit onderzoek, nadat er door DNA leden vragen over waren gesteld. De bewindsman zei dat er kennelijk naar aanleiding van dit onderzoek er op twee momenten bedragen zijn teruggestort.

Eén van de bedragen, US dollar 30.000 werd gisteren dinsdag 23 maart 2021 is teruggestort. Het ander bedrag, US dollar 150.000, is op maandag 15 maart teruggestort. Voor het zes personen vliegtuig is in totaal US dollar 443.685 betaald vanuit de rekening van het ministerie van Financiën. “Dit vliegtuig is onderwerp van onderzoek”, aldus minister Achaibersing, die aangaf dat de Cessna C2006 gekocht is in juni 2017.

De minister las het college voor uit een brief, gericht aan Ginmardo Kromosoeto, toenmalig directeur van de Surinaamse Postspaarbank (SPSB): ‘Betreft: offerte vliegtuig zoals besproken met de president Zijne Excellentie D.D.Bouterse.’ De bewindsman zei dat in deze brief duidelijk staat wat een Cessna C2006 ons kost in onze precaire financiële situatie. “Dit is wat ik u kan vertellen over de aanschaf van het vliegtuig ten laste van de rekening van de staat”, verduidelijkte hij tegenover het college.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameAanschaf Prive vliegtuig met Staatsgelden