woensdag 31 mei 2023
24.7 C
Paramaribo
11.5 C
Amsterdam
0
(0)

Aanpassing Milieu raamwet in zicht

lees ook ...

Brunswijk: “Those responsible at the time cannot wash ...

Ronnie Brunswijk, vice president (vp), stressed yesterday during his visit to the Brokopondo neighborhood that those in charge of bringing the hazardous cyanide into Suriname at the time cannot claim ...

De Milieu Raamwet is onder constructie bij het ministerie van Ruimtelijke Ordening en Milieu (ROM). Deze wet biedt de ruimte voor het instellen van een milieuautoriteit die kan optreden bij overtreding van zaken die te maken hebben met het milieu. Minister Silvano Tjong-Ahin van ROM ging tijdens een vergadering van De Nationale Assemblee in op vragen die gesteld werden door het parlement. De minister gaf onder andere aan dat er een aantal uitvoeringsregels zijn die via een staatsbesluit of beschikking in orde moeten worden gemaakt, zodat de bestaande wet aangepast kan worden. Het ministerie wil nog vóór die zaken afgerond worden, wat kleine aanpassingen plegen aan de wet.

Tijdens de debatten kwam ook de klimaatfinanciering aan de orde. Suriname heeft de randvoorwaarden vastgelegd en hoopt binnen niet al te lange tijd wat financiering te krijgen. Eén van de partners die op dat stuk kan helpen is oliemaatschappij Total die ook een milieuafdeling heeft. De maatschappij is bereid middelen beschikbaar te stellen voor de institutionele versterking. De maatschappij wil vanaf 2022 een bedrag van U$ 50 miljoen beschikbaar stellen in ruil voor carbonkredieten.

Met betrekking tot het beleidsonderdeel Ruimtelijke Ordening zegt de minister dat dit een grote uitdaging is, omdat men vanaf het nulpunt moest beginnen. Binnen niet al te lange tijd wordt er een commissie ‘Klachten Ruimtelijke Ordening’ geïnstalleerd zodat knelpunten met betrekking tot personen die verkeerd bouwen, meegenomen wordt. De minister hoopt verder dat de conceptuele fase binnen 6-7 maanden af is. Daarna wordt de Wet Ruimtelijke Ordening geformuleerd en aan De Nationale Assemblee aangeboden ter behandeling.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameAanpassing Milieu raamwet in zicht