dinsdag 27 februari 2024
26 C
Paramaribo
3.7 C
Amsterdam
0
(0)

Bond dringt bij minister aan op aanpassing lonen SAO-personeel

lees ook ...

Vp Brunswijk gevraagd om steun door landbouwers Saramacca en...

Kleine landbouwers uit de districten Coronie en Saramacca hebben gezamenlijk hun zorgen en behoeften geuit tijdens een ontmoeting met vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk op maandag 19 februari 2024. E...

Minister Steven Mac Andrew heeft knelpunten aangehoord van het bestuur van de Bond van het Personeel voor Vakopleidingen (BPVV) onder leiding van Ronald Hooghart. Deze hebben vooral betrekking op primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. Er is door het bestuur aandacht gevraagd voor de lonen van de medewerkers, die dringend aanpassing behoeven om de inflatie het hoofd te kunnen bieden. Verder heeft de bond aandacht gevraagd voor de betaling van enkele toelagen met terugwerkende kracht vanaf 2017 en 2021.

Mac Andrew heeft toegezegd te zullen werken aan de knelpunten van de bond, aangezien hij grote waarde hecht aan het werk van de Stichting Arbeidsmobilisatie en Ontwikkeling (SAO) en aan de bijdrage van het personeel daarbij. Hij beschouwt de BPVV als een belangrijke partner bij de verdere ontwikkeling van de SAO en wenst daarom een goede samenwerking met de bond die reeds via de Raad van Bestuur betrokken wordt bij het beleid en de plannen van de SAO.

Bij het gesprek met de vakbond waren de Voorzitter van de Raad van Toezicht en de Directeur van de SAO ook aanwezig. Afgezien van de issues met betrekking tot de arbeidsvoorwaarden, heeft de bond ook een lans gebroken voor het machinepark van de SAO dat is sterk verouderd, waardoor de praktijklessen aan kwaliteit dreigen in te boeten.

De BPVV heeft daarom de bewindsman gevraagd naar het bekijken van mogelijkheden ter verruiming van de subsidie. De bewindsman heeft te kennen gegeven dat hij de SAO zal blijven betrekken bij projecten om jongeren te trainen, waardoor het trainingsinstituut ook financiële middelen hieruit kan genereren. De bewindsman heeft voorts de bond geïnformeerd, dat bekeken wordt om de curricula van de SAO aan te passen, zodat afgestudeerden een Caribbean Vocational Qualification (CVQ)-Level 1 kunnen ontvangen.

De CVQ is gebaseerd op een competentiegerichte benadering van het vakonderwijs, alsmede de beoordeling en certificering van daadwerkelijke vaardigheden om een vak uit te kunnen oefenen. Met een CVQ kan de trainee gemakkelijk in de hele regio aan de slag.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBond dringt bij minister aan op aanpassing lonen SAO-personeel