zaterdag 10 juni 2023
24.4 C
Paramaribo
19.9 C
Amsterdam
0
(0)

Aanpassing in aanvraag Bazo-verzekering

lees ook ...

President Santokhi ontvangt souvenirs ter ere van 150 jaar H...

Op 4 juni 2023 heeft president Chandrikapersad Santokhi de eerste exemplaren van speciaal ontworpen souvenirs ter ere van 150 jaar Hindoestaanse Immigratie ontvangen op het Presidentieel Paleis. De so...

De aanvraagprocedure voor de basiszorgverzekeringen is met de komst van de Covid-19-pandemie door de afdeling Basiszorg het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (SoZaVo) aangepast. Dit, om zowel de cliënten als de medewerkers van het ministerie te beschermen.

De dienstverlening naar kinderen van 0-16 jaar en senioren burgers boven 60 is vanaf januari 2022 versoepeld. Daarom mag u als u in het bezit bent van een BaZo-verzekering met een vervaldatum tot en met 31 december 2021 en u uw aanvraag voor verlenging nog niet gedaan heeft, alsnog een aanvraag indienen bij één van de Basiszorgkantoren van het ministerie van SoZaVo. Dit geldt ook voor de nieuwe aanvragen.

Mocht u in het bezit zijn van een BaZo-verzekering met een vervaldatum in 2022. Dan kunt u voor verlenging naar de Stichting Staatsziekenfonds (SZF) of naar één van de Basiszorgkantoren van het ministerie van SoZaVo.

Voor de BZV-verzekerden (17- 59 jaar), geldt: Bent u in het bezit zijn van een BZV-verzekering met een vervaldatum tot en met 31 december 2021 en u heeft u uw aanvraag voor verlenging nog niet gedaan? Dan kunt u alsnog een aanvraag te doen bij één van de Basiszorgkantoren van het ministerie van SoZaVo.

Mocht u in het bezit zijn van een BZV-verzekering met een vervaldatum in 2022 of wilt u een nieuwe aanvraag doen voor als u nog niet in het bezit bent van een BZV-verzekering. Dan kunt u voor verlenging of nieuwe aanvraag naar één van de Basiszorgkantoren van het ministerie van SoZaVo.

Op de vervaldatum van de basiszorgverzekeringspas moet gelet worden, zodat de behoeftige één maand van tevoren een nieuwe aanvraag kan indienen. Het aanvraagformulier mag opgehaald worden bij de Basiszorgkantoren van het ministerie van SoZaVo en alle SZF-kantoren. Het kan ook gedownload worden van de website: www.basiszorg.sr

In 2022 wordt een commissie ingesteld die moet werken aan het verder structureren van de aanvraag voor premiesubsidie. Het ministerie benadrukt, dat er geen reden tot paniek mag bestaan. U kunt te allen tijde een aanvraag indienen voor het in aanmerking komen van Premiesubsidie.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameAanpassing in aanvraag Bazo-verzekering