vrijdag 9 december 2022
25 C
Paramaribo
-0.7 C
Amsterdam
4
(2)

Aanpassing covidmaatregelen

lees ook ...

A delegation from Brazil’s ABC is in Suriname on busin...

In order to carry out the technical cooperation between Suriname and Brazil, a delegation from the Brazilian Cooperation Agency (ABC) led by ambassador Raphael de Azeredo is in Suriname for a working ...

De regering van Suriname heeft gisteren de COVID-19 maatregelen aanpast na overleg met de verschillende stakeholders. Eerder was aangegeven dat er waar nodig aanpassingen zouden worden gedaan aan de covidregels.  Ingaande donderdag 17 december 2020 gelden de volgende regels:

Alle verleende toestemmingen voor evenementen worden per ommegaande aangehouden. Dit geldt ook voor evenementen onder auspiciën van de overheid.

Restaurant zijn alleen open voor afhaal. Een uitzondering is als zij beschikken over een terras. Voor terrassen gelden de reguliere terras protocollen met de navolgende aanpassingen: Het aantal personen is nog steeds gebonden aan de beschikbare ruimte. Dit tot een maximum van 50 personen.  Elk restaurant/terras moet zijn voorzien van een duidelijk zichtbaar seatingplan. Voor bezoekers geldt een maximale tijd van 2 uren op locatie.

Bij uitvaarten mogen er maximaal 10 mensen zijn die kunnen rouleren.

Religieuze bijeenkomsten zijn op de zondag toegestaan. Dit met inachtneming van de protocollen voor gebedshuizen. De diensten zijn gebonden aan een maximale duur van 2 uren.

Het samenscholingsverbod zal gelden voor groepen groter dan 10 personen. Gedurende de zaterdag en zondag geldt de lockdown van 19:00 uur tot 05:00 uur. Van maandag tot en met vrijdag is de lockdown gesteld van 21:00 uur tot 05:00 uur.

Het aantal vluchten naar Nederland brengt de regering terug naar 2 per week.

Er is een clusterteam handhaving COVID-19 maatregelen geïnstalleerd. Dit team, bestaande uit vertegenwoordigers van diverse ministeries, voert vanaf 17 december inspecties en controles uit op verschillende plekken.

De regering meldt te zullen over gaan tot ferme acties bij overtreding van de gestelde regels waaronder intrekken van vergunningen en opleggen van forse boetes.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameAanpassing covidmaatregelen