donderdag 18 april 2024
25 C
Paramaribo
5 C
Amsterdam
0
(0)

Santokhi geeft startsein aanpak waterhuishouding en weginfrastructuur Wintiwai

lees ook ...

Braziliaan vermoedelijk in huis vermoord

De politie van Munder heeft na een melding, het lichaam van een 32-jarige Braziliaan N.C.C. op een adres aan de Amazonestraat aangetroffen. Het lichaam met een steekverwonding in de halsstreek, vertoo...

Percelen en wegen in Wintiwai en Pontbuiten blijven binnenkort droog. President Chandrikapersad Santokhi heeft dinsdag het project ‘Ontwatering en Rehabilitatie wegen in Wintiwai en Pontbuiten’ gelanceerd. Gezien de klimaatverandering heden ten dage is het moeilijk te peilen wanneer de droge tijd of de regentijd aankomt.

Doordat we de laatste tijd veel regenbuien hebben gehad, zijn vele gebieden van het land onder water komen te liggen. Hiervoor was er door de regering SRD 100 miljoen uitgetrokken voor acute gevallen.

Het onder water lopen van gebieden is echter niet alleen te wijten aan de klimaatverandering, maar ook aan het onderhoud van gebieden. Om dit probleem op te lossen, is de werkgroep dinsdag gestart met de aanpak van de waterhuishouding en de weginfrastructuur.

Er zal gewerkt worden aan het verhogen van de wegen zodat erven en percelen droog zullen blijven bij extreme neerslag. De president riep in zijn toespraak de ondernemers van de buurt op om een bijdrage te leveren zodat dit een complete PPP-samenwerking kan worden. Hij kijkt uit naar de andere voorstellen om het sociaal beleid verder te kunnen uitvoeren.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSantokhi geeft startsein aanpak waterhuishouding en weginfrastructuur Wintiwai