vrijdag 19 april 2024
31 C
Paramaribo
9.5 C
Amsterdam
0
(0)

Aanpak probleem kinderafdeling AZP

lees ook ...

Wens opvangcentrum Stichting 1 voor 12 in Para dichterbij da...

De lang gekoesterde wens van de Stichting 1 Voor 12 om een opvangcentrum in het district Para te realiseren, wordt eindelijk werkelijkheid. Dankzij de genereuze steun van vicepresident (vp) Ronnie Bru...

De kinderartsen van het Academisch Ziekenhuis hebben aan de bel getrokken, nadat er twee kinderen zijn overleden aan de gevolgen van het groot tekort aan gespecialiseerde verpleegkundigen op de Neonatale Intensive Care Unit (Nicu) en de Pediatrische Intensive Care Unit (Picu) van het ziekenhuis.

“Daartoe wordt een delegatie van het AZP in de gelegenheid gesteld om op kort termijn via Cuba en Nederland een aantal NICU-verpleegkundigen te werven”, is de reactie van het ministerie van Volksgezondheid ten aanzien van de ontstane problemen in de instelling.

Er is ook gedacht aan herwaardering van de zorgwerkers. “In afwachting van de eventuele implementatie van de loonreeks is door de minister van Volksgezondheid gevraagd aan de directie van het AZP om een exercitie te maken over een aanpassing van toelagen aan de specifieke groep zorgwerkers”.

 

In 2021, heeft het ministerie van Volksgezondheid investeringen gepleegd. Nooodzakelijke apparatuur  ter waarde van US. 500.000,- en andere randvoorwaarden  waren nodig om de twee gespecialiseerde NICU en PICU afdelingen van het AZP up te graden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameAanpak probleem kinderafdeling AZP