dinsdag 27 februari 2024
26 C
Paramaribo
3.7 C
Amsterdam
0
(0)

Aanpak economische delicten Surinaamse wateren besproken tijdens workshop

lees ook ...

NiNsee-voorzitter en VIDS in Suriname voor gesprek over slav...

Een delegatie van het Nationaal Instituut Nederlands Slavernijverleden en Erfenis (NiNsee) bevindt zich momenteel in Suriname om de samenwerking met VIDS te versterken. NiNsee, een kennis- en onderzoe...

‘De aanpak van (economische) delicten in de Surinaamse wateren’ is het thema geweest van een workshop die maandag is geopend door de waarnemend procureur-generaal (pg), Garcia Paragsingh. Het doel was om de knelpunten van de verschillende actoren, die belast zijn met de aanpak en/of handhaving, te identificeren om zodoende te komen tot duidelijke en transparante richtlijnen. 

Deze workshop werd georganiseerd door de Units Kustwacht (Maritieme Criminaliteit en Piraterij) en Economische Delicten van het Openbaar Ministerie. De actoren die geparticipeerd hebben zijn het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV), de Maritieme Autoriteit Suriname (MAS), de Kustwacht en de afdelingen Vreemdelingendienst en Maritiem van het Korps Politie Suriname, meldt de Unit Public Relations van het Openbaar Ministerie Suriname.

De workshop heeft geresulteerd in verscheidene voorstellen en/of aanbevelingen welke in een vervolgtraject aan de orde zullen komen. Het Openbaar Ministerie blikt terug op een zeer succesvolle workshop.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameAanpak economische delicten Surinaamse wateren besproken tijdens workshop