donderdag 13 mei 2021
26.1 C
Paramaribo
13.2 C
Amsterdam
0
(0)

Aannemers Wegenautoriteit vragen VP om Bemiddeling

lees ook ...

Arowakse taal nieuw leven inblazen

De Arowakse taal is haast verdwenen. Mensen boven de vijftig spreken het nog onderling, maar niet met hun kinderen. Er is een Lokonoapp ontwikkeld om de taal nieuw leven in te blazen. Arowaks wordt hi...

Het aannemers Collectief van de Wegenautoriteit Suriname (ACWAS) heeft een petitie ingediend bij Vice-President Ronnie Brunswijk. De aannemers die vanaf maart 2019 diverse contracten hebben met de Wegenautoriteit zijn nog niet uitbetaald voor de laatst uitgevoerde werkzaamheden. In de petitie vroegen de aannemers op dinsdag 27 april 2021, bemiddeling van de VP tussen de groep en de Wegenautoriteit.

De aannemers hebben vanaf mei 2020 niets meer vernomen van de Wegenautoriteit. Hoewel de groep verschillende pogingen heeft ondernomen om te communiceren met het bedrijf, heeft dit niet mogen baten. Volgens de aannemers is de wegenautoriteit conform de overeenkomst in gebreke gebleven en weigert dit bedrijf aan te geven hoe en wanneer de aannemers betaald zullen worden. Het aannemers collectief heeft met de indiening van de petitie ook een ultimatum gesteld aan de Vicepresident. Indien de groep niet binnen 14 dagen na indiening een reactie krijgt, ziet zij zich genoodzaakt andere stappen te ondernemen tegen de Wegenautoriteit Suriname. De verrichte werkzaamheden omvatten het schoonmaken van wegen en  bermen.

Vice-President Ronnie Brunswijk bedankte de groep voor het vertrouwen in hem en gaf aan het dispuut reeds morgen in de Raad van Ministers te zullen bespreken met de Minister van Openbare Werken. De aannemers krijgen hierna een reactie van de Vicepresident Brunswijk op hun schrijven.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameAannemers Wegenautoriteit vragen VP om Bemiddeling