dinsdag 7 februari 2023
25.2 C
Paramaribo
3.1 C
Amsterdam
0
(0)

Aannemers Wegenautoriteit vragen VP om Bemiddeling

lees ook ...

Twaalf vuurwapens in beslag genomen in twee weken

De politie heeft in de periode van 16 tot en met 29 januari 2023 landelijk 226 arrestaties verricht, waarbij er in totaal 133 verdachten in verzekering gesteld. Dit is ruim 58 procent. In totaal zijn ...

Het aannemers Collectief van de Wegenautoriteit Suriname (ACWAS) heeft een petitie ingediend bij Vice-President Ronnie Brunswijk. De aannemers die vanaf maart 2019 diverse contracten hebben met de Wegenautoriteit zijn nog niet uitbetaald voor de laatst uitgevoerde werkzaamheden. In de petitie vroegen de aannemers op dinsdag 27 april 2021, bemiddeling van de VP tussen de groep en de Wegenautoriteit.

De aannemers hebben vanaf mei 2020 niets meer vernomen van de Wegenautoriteit. Hoewel de groep verschillende pogingen heeft ondernomen om te communiceren met het bedrijf, heeft dit niet mogen baten. Volgens de aannemers is de wegenautoriteit conform de overeenkomst in gebreke gebleven en weigert dit bedrijf aan te geven hoe en wanneer de aannemers betaald zullen worden. Het aannemers collectief heeft met de indiening van de petitie ook een ultimatum gesteld aan de Vicepresident. Indien de groep niet binnen 14 dagen na indiening een reactie krijgt, ziet zij zich genoodzaakt andere stappen te ondernemen tegen de Wegenautoriteit Suriname. De verrichte werkzaamheden omvatten het schoonmaken van wegen en  bermen.

Vice-President Ronnie Brunswijk bedankte de groep voor het vertrouwen in hem en gaf aan het dispuut reeds morgen in de Raad van Ministers te zullen bespreken met de Minister van Openbare Werken. De aannemers krijgen hierna een reactie van de Vicepresident Brunswijk op hun schrijven.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameAannemers Wegenautoriteit vragen VP om Bemiddeling