vrijdag 29 maart 2024
28 C
Paramaribo
11.7 C
Amsterdam
0
(0)

Aannemers die overstroming aanpakten moeten nog betaald worden

lees ook ...

Ondernemerschapstraining van SURGE stimuleert groei en netwe...

Ondernemers die met succes de matching grant van het Suriname's Growth Enterprise (SURGE) programma hebben verkregen, zijn recentelijk ondergedompeld in een intensieve training in business development...

Aannemers die tijdens de regentijd van mei en juni 2021 diensten hebben geleverd aan de staat, toen grote delen van het land onder water liepen, zijn het zat dat zij hun betaling nog niet ontvangen hebben. Landelijk werden toen rioleringen schoongemaakt en kanalen opgehaald. Minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken (OW) zegt dat er geen enkele reden is dat aannemers zich opgelicht moeten voelen.

Minister Nurmohamed zegt hiervan dat in het geval van de onderwater gelopen gebieden, het gaat om een calamiteit/ramp. Daarop was de regering niet voorbereid, waardoor er op de begroting geen middelen waren vrijgemaakt. Daardoor wordt een ander administratief proces doorlopen. Nurmohamed zegt echter dat er een garantie is dat de aannemers betaald zullen worden; de missives zijn namelijk goedgekeurd door de Raad van Ministers.

Nurmohamed heeft in december reeds een persoonlijke brief gericht aan de aannemers. In januari wordt een tweede brief gestuurd met daarin het uitgezette traject voor de uitbetaling. De bewindsman zegt zich te houden aan de procedures zoals omschreven in de wet. Van alle aannemers zijn de documenten in orde. “Alleen ben ik afhankelijk van het ministerie van Financiën en Planning voor de uitbetaling”, zegt Nurmohamed.

De regering had toentertijd bekendgemaakt dat SRD 100 miljoen wordt uitgetrokken om het probleem met de ontwatering, aan te pakken. De bewindsman zegt de boosheid te snappen van de aannemers; zij willen binnen redelijk termijn over het geld beschikken. “Dat komt in orde”, zegt de OW-minister.

 

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameAannemers die overstroming aanpakten moeten nog betaald worden