woensdag 31 mei 2023
24.4 C
Paramaribo
17.8 C
Amsterdam
1
(1)

Na elektrocutie eindelijk elektriciteit te Leiding 20

lees ook ...

Politie houdt in één maand tijd 388 roadbocks

De politie heeft tussen 17 april en 15 mei jongstleden  landelijk 388 roadblocks gehouden in het kader van de handhaving van de veiligheid. In vier weken tijd zijn er 609 aanhoudingen verricht door de...

De woonwijk Leiding 20 krijgt op de korte termijn electriciteit. Werknemers van de NV Energie Bedrijven Suriname (EBS) en veldambtenaren van het ministerie van Openbare Werken hebben op woensdag 13 oktober 2021 een situatieanalyse, met betrekking tot de stroomvoorziening te leiding 20, gemaakt. In dit gebied kon de EBS tot heden geen aansluiting plegen vanwege het occupatievraagstuk.

Hierdoor is ter plaatse een chaotische situatie ontstaan. Twee maanden geleden heeft deze gevaarlijke situatie het leven gekost van een tiener die in contact kwam met een laaghangende stroomkabel. Volksvertegenwoordiger Miquella Soemar- Huur die dit in De Nationale Assemblee aankaartte is heel blij dat overheidsinstanties een bijdrage leveren om dit traject toch nog succesvol te maken.

Huur is van mening dat occupatie nooit kan worden goed gepraat. Maar de mensen wonen er al jaren en aangezien elke burger aanspraak maakt op een gelijkwaardig en kwalitatief leven pleit ze wel voor een oplossing. Ook deze bewoners dienen in het kader van de duurzame ontwikkelingsdoelen, die internationaal afgesproken zijn, te worden voorzien van goed drinkwater en elektriciteit.

Wat het grondoccupatie probleem betreft, dat ligt aan de overheid. Er wordt al vele tientallen jaren een niet-transparant beleid gevoerd betreffende grond. Er is geen duidelijke en makkelijke aanvraagprocedure. Je kan vandaag een vrij stuk domeingrond aanvragen en na een jaar krijgt iemand anders het. Grond wordt door de jaren heen en nog steeds, gebruikt als betaling voor diensten of om iemand een vriendendienst te bewijzen. Dus elk occupatie probleem is de schuld van opeenvolgende overheden, geen enkele uitgezonderd. Een mens kan toch onmogelijk een leven in de lucht opbouwen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNa elektrocutie eindelijk elektriciteit te Leiding 20