Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Aankoop droom villa van minister Hoefdraad in opspraak

Geplaatst

op

Volgens Parbode heeft Minister Hoefdraad van Financiën een ‘droomvilla’ verworven. Vraagprijs: 650.000 dollar, 4,5 miljoen Surinaamse dollar, zo’n 595.000 euro. Voor veel Surinamers volstrekt onbereikbaar, zeker in deze tijd van bezuinigingen.

Dit staat haaks met de uitspraak van President Bouterse die heeft beloofd dat zijn ministers tijdens de economische crisis die heerst in Suriname het goede voorbeeld geven en het zelf ook rustig aan zullen doen met hun uitgaven.

De minister ontkent dat hij de vraagprijs heeft betaald. Het is een privékwestie, zegt hij: hij heeft naar eer en geweten gehandeld en betaalt de hypotheek met een pensioen dat hij bij elkaar spaarde in de jaren dat hij in het buitenland werkte.

Scheve ogen

Niettemin zal de aankoop in Suriname scheve ogen geven. Er moet fors worden bezuinigd en de waarde van de munt is ruimschoots gehalveerd. Maar Hoefdraad, die tot vorig jaar de gouverneur van de Centrale Bank was, permitteert zich een villa met een keuken met wijnklimaatkast, een ontspanningsruimte met zwembad en jacuzzi, een gastenverblijf, een buitenkeuken en een fitnessruimte (‘volledig ingericht’).

De woning staat in een exclusief villapark in Paramaribo Noord op een perceel van bijna 3500 vierkante meter. Hoefdraad voert ter verdediging nog aan dat hij voor het huis waar hij tot voor kort woonde 5000 Amerikaanse dollar huur per maand betaalde. Zijn nieuwe villa is op termijn dus een voordeel. “Velen gaven aan dat ik geld aan het vergooien was.”

Riante leefstijl

Hoefdraad is vaker in opspraak geweest vanwege zijn leefstijl. In 2010 werd bekend dat hij als president van de Nationale Bank het voor Surinaamse begrippen riante maandsalaris van 80.000 Surinaamse dollar verdiende, ruim 10.000 euro. President Bouterse nam het toen voor hem op en zei dat Hoefdraad als financieel zwaargewicht “het vele geld meer dan waard is”.

De auteur van het Parbode-artikel zegt dat de advocaat van Hoefdraad contact met hem heeft opgenomen. Hij wilde verder geen details geven.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Suriname

Nederlandse toerist beroofd in Suriname

Geplaatst

op

By

Paramaribo – Een Nederlandse toerist is dinsdagavond in Paramaribo beroofd van haar tas. Zij liep over de Domineestraat komende vanuit de richting van de Waterkant. Ter hoogte van een hotel kwamen twee ongewapende mannen bij haar. Een van hen rukte de tas van de vrouw weg waarna hij samen met zijn kompaan rende in de richting van de Zwartenhovenbrugstraat. Het slachtoffer liep geen letsel op. Zij had SRD 1.000, een credit card en een Nederlands paspoort in haar tas. De politie werd gealarmeerd dat de vrouw was beroofd, waarna zij naar de plaats ging voor onderzoek. De politie is nog opzoek naar de daders.

Lees verder

Suriname

Drie Surinaamse mensensmokkelaars aangehouden

Geplaatst

op

By

De politie in Suriname heeft in de late avond van zondag 9 december tijdens een auto controle een 19, 23 en 25 jarige man aangehouden op verdenking van mensensmokkel.

Tijdens de controle bleek achterin een personenbus achtien
illegale Haïtianen vanuit Coronie naar Paramaribo te vervoeren. 
De groep van illegale Haïtianen bestaat uit vier mannen, zes vrouwen en acht minderjarige kinderen van wie 3 jongens en vijf meisjes zijn. De illegalen en de aangehouden verdachten werden overgedragen aan de afdeling Trafficking In Person (TIP).

Lees verder

Meest gelezen

© 2018 - Culturu.com | Design by @workdesign |