Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Aankoop droom villa van minister Hoefdraad in opspraak

Geplaatst

op

door

Volgens Parbode heeft Minister Hoefdraad van Financiën een ‘droomvilla’ verworven. Vraagprijs: 650.000 dollar, 4,5 miljoen Surinaamse dollar, zo’n 595.000 euro. Voor veel Surinamers volstrekt onbereikbaar, zeker in deze tijd van bezuinigingen.

Dit staat haaks met de uitspraak van President Bouterse die heeft beloofd dat zijn ministers tijdens de economische crisis die heerst in Suriname het goede voorbeeld geven en het zelf ook rustig aan zullen doen met hun uitgaven.

De minister ontkent dat hij de vraagprijs heeft betaald. Het is een privékwestie, zegt hij: hij heeft naar eer en geweten gehandeld en betaalt de hypotheek met een pensioen dat hij bij elkaar spaarde in de jaren dat hij in het buitenland werkte.

Scheve ogen

Niettemin zal de aankoop in Suriname scheve ogen geven. Er moet fors worden bezuinigd en de waarde van de munt is ruimschoots gehalveerd. Maar Hoefdraad, die tot vorig jaar de gouverneur van de Centrale Bank was, permitteert zich een villa met een keuken met wijnklimaatkast, een ontspanningsruimte met zwembad en jacuzzi, een gastenverblijf, een buitenkeuken en een fitnessruimte (‘volledig ingericht’).

De woning staat in een exclusief villapark in Paramaribo Noord op een perceel van bijna 3500 vierkante meter. Hoefdraad voert ter verdediging nog aan dat hij voor het huis waar hij tot voor kort woonde 5000 Amerikaanse dollar huur per maand betaalde. Zijn nieuwe villa is op termijn dus een voordeel. “Velen gaven aan dat ik geld aan het vergooien was.”

Riante leefstijl

Hoefdraad is vaker in opspraak geweest vanwege zijn leefstijl. In 2010 werd bekend dat hij als president van de Nationale Bank het voor Surinaamse begrippen riante maandsalaris van 80.000 Surinaamse dollar verdiende, ruim 10.000 euro. President Bouterse nam het toen voor hem op en zei dat Hoefdraad als financieel zwaargewicht “het vele geld meer dan waard is”.

De auteur van het Parbode-artikel zegt dat de advocaat van Hoefdraad contact met hem heeft opgenomen. Hij wilde verder geen details geven.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Suriname

Video Report: AIPS dag 2

Geplaatst

op

door

De Surinaamse sportjournalisten die zich in Columbia bevinden voor de AIPS Games hebben vandaag hun eerste medailles in de wacht gesleept.

Ivan Summerville behaalde op het onderdeel 200  m sprint de zilveren plak met een tijd van 13.55 gevolgd door Earnie Eenig met een tijd van 13.83. De winst ging naar de Columbiaan Dairo Perez met een tijd van 12.76. Dairo heeft de race 4 jaar achter elkaar gewonnen. Summerville nam voor het eerst deel aan een atletiekonderdeel terwijl Eenig bij d vorige editie ook op de derde plaats eindigde. Marciano Zalman nam deel op het onderdeel 1500 m. Daarbij eindigde hij op de derde plaats. Hij liep de afstand met een tijd van 7.55.50. De Surinaamse atleten komen morgen weer kn actie. Ivan Summerville en Earnie Eenig op de 200 m sprint en Marciano Zalman op de 8p0 m en balwerpen. 

Voorwat het onderdeel zaalvoetbal betreft maakte Suriname een valse start. Na eenruststand van 1-3 ging Suriname met 13-1 ten onder. De enige treffer vanSuriname kwam op naam van Ivan Summerville. Vandaag komt Suriname uit tegenMexico die gisteren van Argentinie verloor. Vrijdag speelt Suriname tegenArgentinie

Lees verder

Suriname

Video Report: AIPS dag 1

Geplaatst

op

door

Op dinsdag is er in Floridablanca, Columbia een aanvang gemaakt met de AIPS Games waaraan sport journalisten van verschillende landen aan deelnemen.

Suriname kwam op dag 1 in actie met het onderdeel pool. Het lukte aan de vertegenwoordigers van Suriname , Marciano Zaalman en Rasjied Sultan zich na elk 3 partijen zich te plaatsen voor de laatste 6. Vandaag komen beide weer in actie.

Lees verder

Meest gelezen