Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Aankoop droom villa van minister Hoefdraad in opspraak

Geplaatst

op

Volgens Parbode heeft Minister Hoefdraad van Financiën een ‘droomvilla’ verworven. Vraagprijs: 650.000 dollar, 4,5 miljoen Surinaamse dollar, zo’n 595.000 euro. Voor veel Surinamers volstrekt onbereikbaar, zeker in deze tijd van bezuinigingen.

Dit staat haaks met de uitspraak van President Bouterse die heeft beloofd dat zijn ministers tijdens de economische crisis die heerst in Suriname het goede voorbeeld geven en het zelf ook rustig aan zullen doen met hun uitgaven.

De minister ontkent dat hij de vraagprijs heeft betaald. Het is een privékwestie, zegt hij: hij heeft naar eer en geweten gehandeld en betaalt de hypotheek met een pensioen dat hij bij elkaar spaarde in de jaren dat hij in het buitenland werkte.

Scheve ogen

Niettemin zal de aankoop in Suriname scheve ogen geven. Er moet fors worden bezuinigd en de waarde van de munt is ruimschoots gehalveerd. Maar Hoefdraad, die tot vorig jaar de gouverneur van de Centrale Bank was, permitteert zich een villa met een keuken met wijnklimaatkast, een ontspanningsruimte met zwembad en jacuzzi, een gastenverblijf, een buitenkeuken en een fitnessruimte (‘volledig ingericht’).

De woning staat in een exclusief villapark in Paramaribo Noord op een perceel van bijna 3500 vierkante meter. Hoefdraad voert ter verdediging nog aan dat hij voor het huis waar hij tot voor kort woonde 5000 Amerikaanse dollar huur per maand betaalde. Zijn nieuwe villa is op termijn dus een voordeel. “Velen gaven aan dat ik geld aan het vergooien was.”

Riante leefstijl

Hoefdraad is vaker in opspraak geweest vanwege zijn leefstijl. In 2010 werd bekend dat hij als president van de Nationale Bank het voor Surinaamse begrippen riante maandsalaris van 80.000 Surinaamse dollar verdiende, ruim 10.000 euro. President Bouterse nam het toen voor hem op en zei dat Hoefdraad als financieel zwaargewicht “het vele geld meer dan waard is”.

De auteur van het Parbode-artikel zegt dat de advocaat van Hoefdraad contact met hem heeft opgenomen. Hij wilde verder geen details geven.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Suriname

Geen kinderbijslag in Suriname door diefstal bij Ministerie

Geplaatst

op

By

Inwoners van Suriname krijgen voorlopig geen kinderbijslag. Volgens het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting in Suriname is er afgelopen weekend ingebroken bij de dienst die verantwoordelijk is voor de uitbetaling. Bij de inbraak werd een groot geldbedrag gestolen.

Dat heeft het ministerie bekend gemaakt. Het is niet duidelijk hoeveel geld er precies is verdwenen. De politie doet daar op dit moment onderzoek naar.

Vanuit de oppositie is al woedend gereageerd. De kritiek richt zich vooral op het gegeven dat de regering van tevoren moest weten dat er geen geld over zou zijn om de kinderbijslag uit te keren.

Lees verder

Suriname

Nederland onderzoekt afschaffen visumplicht Surinamers

Geplaatst

op

By

Nederland is bereid te onderzoeken of de visumplicht voor Surinamers die naar Nederland willen reizen kan worden versoepeld of afgeschaft. Dat heeft een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken gezegd tegen het ANP.

Met deze toezegging komt minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken tegemoet aan de wens van de Surinaamse regering. Die wil graag dat Surinamers vrij naar Nederland kunnen reizen. Op dit moment moeten zij voldoen aan een aantal specifieke eisen voordat ze mogen afreizen. Het gaat dan bijvoorbeeld om een financiële garantstelling of een officiële uitnodiging van een familielid. De visumplicht heeft als doel een toestroom van economische vluchtelingen te voorkomen. Nederlanders die naar Suriname gaan hoeven alleen een toeristenkaart te kopen.

Nederland kan niet zelfstandig beslissen om het visum voor Surinamers af te schaffen of de eisen te versoepelen. Vanwege het Schengenakkoord is dit een zaak voor Europa. Het is aan de Europese Commissie om hierover met een voorstel te komen, aldus de woordvoerder. Minister Blok heeft de Surinaamse regering toegezegd haar wens voor het versoepelen van de visumplicht bij de Europese Commissie aan te kaarten. Dit is overigens eerder ook al gebeurd, aldus de woordvoerder.

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen

© 2018 - Culturu.com | Design by @workdesign |