zaterdag 27 november 2021
25.4 C
Paramaribo
4 C
Amsterdam
0
(0)

Aankomend ambassadeur Khargi heeft jaren meegelopen met president Santokhi

lees ook ...

President Santokhi: “Tripartiet akkoord mooi Srefidensi-cade...

Er is ruim twee maanden na de installatie van het Tripartiet Overleg, een Tripartiet Akkoord bereikt tussen de regering, de vakbeweging en het bedrijfsleven. Een dag voor 46 jaar staatkundige onafhank...

Rajendre Khargi, de aankomend ambassadeur voor Suriname in Nederland, heeft jaren meegelopen met president Chan Santokhi in het opbouwen van internationale betrekkingen. Dit zei minister Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (Bibis), gisteren tijdens een persconferentie.

De kritieken op de keus van de regering om Khargi te benoemen tot ambassadeur, vindt hij ook onterecht. Ramdin heeft tijdens de persconferentie onder andere uitgelegd waarom de keus op Khargi is gevallen. “Hij is goed ingevoerd in de Nederlandse en Europese politiek. Hij heeft toegang tot de Tweede Kamer, tot het Nederlandse bestel in het algemeen qua bestuur. We hebben daar de goede vruchten van mogen plukken. Het feit dat er zo snel contact is gemaakt met deze nieuwe regering is mede daardoor gekomen.”

Volgens Ramdin voert Santokhi al sinds 2013 gesprekken met Nederland. Khargi was vanaf dat moment betrokken. “Het is dus niet dat iemand van de ene op de andere dag wordt benoemd.” De bewindsman zegt dat de regering geloof heeft in de contacten die Khargi heeft, zijn ‘touch’ met de Surinaamse politiek en de diaspora in Nederland.

Ramdin reageerde ook op de manier waarop er kritiek geleverd wordt. Volgens hem is niemand geschikt, mits het ‘onszelf is’. Dit is een hele slechte gewoonte, beweert de bewindsman. Een van de kritieken is dat Khargi geen diplomatenopleiding heeft genoten.

Ramdin die zelf diplomaat is geweest, geeft aan dat hoewel hij voorstander is van een diplomatenopleiding, dat nog geen garantie hoeft te zijn dat iemand ook goed is in die functie. “Ik ken ook diplomaten die helemaal geen opleiding als diplomaat hebben gehad, maar het goed hebben gedaan. Waaronder ik zelf. Ik neem aan dat ik het redelijk goed heb gedaan.”

Nederland en Suriname zijn overeengekomen om vóór de viering van 45 jaar Srefidensi, de nieuwe ambassadeurs geïnstalleerd te hebben. Echter moet Nederland eerst agreement verlenen, voordat Khargi kan worden benoemd.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameAankomend ambassadeur Khargi heeft jaren meegelopen met president Santokhi