zaterdag 13 april 2024
26.7 C
Paramaribo
15 C
Amsterdam
2.3
(3)

Aanhouding van politieagenten in verband met mishandeling

lees ook ...

Santigron verwelkomt nieuwe hoofdkapitein met traditionele p...

Op vrijdag 5 april 2024 markeerde Santigron een keerpunt in zijn geschiedenis door Glenn Kakai officieel te installeren als de nieuwe hoofdkapitein, in een ceremonie doordrenkt met de rijke tradities ...

Vandaag heeft de politie in Suriname zeven politieagenten gearresteerd in verband met een zaak waarbij Ghaliet M. in augustus vorig jaar werd aangehouden. Tijdens de arrestatie van M. zou er sprake zijn geweest van mishandeling, wat leidde tot aangifte door hem en zijn vader.

Op 18 augustus vorig jaar heeft Ghaliet zonder aanleiding een leverancier mishandeld. Nadat de beelden van deze daad viraal gingen op sociale media en er aangifte tegen hem werd gedaan, werd hij opgespoord.

De verdachte, die volgens de politie een vechtsporter is en aan krachttraining doet, werd in de nacht van vrijdag 18 op zaterdag 19 augustus 2023 gearresteerd door leden van het Regio Bijstandsteam Paramaribo (RBTP) in een appartementencomplex in het ressort Noord.

Kort daarna verschenen er foto’s online waarop te zien was dat hij zelf ook verwondingen had opgelopen (zie foto). De Surinaamse politie verklaarde kort daarna dat Ghaliet zich hevig zou hebben verzet bij zijn arrestatie. De politie meldde toen dat zij ‘genoodzaakt waren het verzet met verenigde krachten te breken’.

Vader en zoon M. hebben vorig jaar aangifte gedaan bij de politie. Na de aangifte tegen de politieagenten is de zaak overgedragen aan de afdeling Onderzoek Politie Zaken (OPZ) voor verder onderzoek.

De politieagenten die betrokken waren bij de mishandeling, worden bijna na negen maanden aangehouden en in voorlopige hechtenis geplaatst in het belang van het lopende onderzoek.

De gearresteerde politiemannen zijn L.S., D.J., V.D., S.G., S.J., K.J. en L.S. Onder hen bevinden zich vijf leden van het Regio Bijstandsteam (RBT) en twee van de politie van Geyersvlijt. De afdeling Onderzoek Politie Zaken (OPZ) heeft de zaak in behandeling genomen voor verdere onderzoek.

 

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameAanhouding van politieagenten in verband met mishandeling